Doorgaan naar hoofdcontent

Reinier de Graaf ziekenhuis produceert zelf beschermende mondmaskers voor zorgpersoneel in Nederland

 

 
 
Reinier de Graaf ziekenhuis produceert zelf beschermende mondmaskers voor zorgpersoneel in Nederland
Het Reinier de Graaf ziekenhuis is gestart met het zelf produceren van beschermende corona- mondmaskers voor zijn zorgmedewerkers. In een naaiatelier in Monster produceren stafmedewerkers van het ziekenhuis, studenten en andere vrijwilligers per dag tot zo'n 2000 mondmaskers. 
 
BCG-vaccin alleen beschikbaar voor tuberculosebestrijding en onderzoek
De afgelopen dagen is de vraag naar het zogeheten BCGBacille Calmette GuĂ©rin-vaccin tegen tuberculose in Nederland flink gestegen, doordat er in de media was veel aandacht was voor het vaccin. Het vaccin tegen tuberculose zou het afweersysteem een boost geven en zo ook beschermen tegen COVID-19. Een aantal ziekenhuizen gaat onderzoeken of het vaccin daadwerkelijk dit effect heeft.  Op dit moment... 
 
EMA: werk samen in onderzoek naar coronamedicijn
Bedrijven en onderzoeksgroepen moeten zich zoveel mogelijk aansluiten bij grootschalig onderzoek naar een medicijn tegen het coronavirus. Die oproep doet het Europees Geneesmiddelen Agentschap EMA. 
 
Slokdarmklachten bij dabigatran etexilaat
Gebruik van dabigatran etexilaat (Pradaxa) kan klachten veroorzaken zoals pijn aan de slokdarm, slokdarmontsteking en een zweer in de slokdarm. Dat blijkt uit 33 meldingen die het Bijwerkingencentrum Lareb heeft ontvangen.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.