Doorgaan naar hoofdcontent

Noodsteun om voedselbanken draaiende te houden

 

 
 
Noodsteun om voedselbanken draaiende te houden
Het calamiteitenfonds van Voedselbanken Nederland krijgt financiele hulp van het kabinet. Dat hebben staatssecretaris Van Ark (SZW) en minister Schouten (LNV) besloten. Er wordt eenmalig een subsidie van vier miljoen euro als vangnet voor het calamiteitenfonds beschikbaar gesteld. Dit gebeurt in het kader van de Corona-crisismaatregelen van het kabinet. 
 
Immuuntherapie op maat moet sterfte door schimmelinfecties terugdringen
Een internationaal consortium van 16 kennisinstellingen en bedrijven, gecoördineerd door het Radboudumc, verwacht dat een gepersonaliseerde immuuntherapie de kans op sterfte door invasieve schimmelinfecties kan terugdringen. 
 
CZ rolt app voor online huisartsenzorg versnelt uit
CZ heeft de afgelopen weken de ontwikkeling van de Medicoo app versneld. De app, die vanaf deze week (24 maart) beschikbaar is, is een van de oplossingen voor het huisartsentekort. Klanten van de zorgverzekeraar die geen eigen huisarts hebben kunnen via de Medicoo app een online huisarts raadplegen. Het bericht CZ rolt app voor online huisartsenzorg versnelt uit verscheen eerst op ICT&health. 
 
Naar een persoonlijke immuuntherapie voor sepsis
Het internationale onderzoeksproject ImmunoSep, gecoördineerd door het Radboudumc, gaat onderzoeken of een gepersonaliseerde immuuntherapie de sterfte bij patiënten met sepsis (bloedvergiftiging) kan terugdringen


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.