Doorgaan naar hoofdcontent

Zo voorkom je het grootste datalek in de zorg

ZORGVISIE
Zo voorkom je het grootste datalek in de zorg
Verkeerd geadresseerde e-mails zijn met afstand het meest voorkomende type datalek in de zorg. De gevolgen kunnen ernstig zijn. Vier tips om dit te voorkomen.
Lees verder

Peter Langenbach: 'Betalen voor kwaliteit lost problemen rond budgetplafonds op'
De door verzekeraars en ziekenhuizen afgesproken omzetplafonds zorgen op diverse plekken voor problemen. Hoe los je dat op? Peter Langenbach, bestuursvoorzitter van het Maasstad Ziekenhuis, zet zijn visie uiteen.
Lees verder

De opkomst van de beweegcoach
Bij Argos Zorggroep in Hoogvliet werken sinds een half jaar vijf beweegcoaches. Zij brengen letterlijk beweging in de verpleeghuizen en voorkomen dat ouderen nog kwetsbaarder worden.
Lees verder

Waarom chronisch zieken e-health massaal links laten liggen
Mensen met een chronische aandoening maken nog maar weinig gebruik van digitale zorg. Dit terwijl de voordelen voor deze groep evident zijn:  minder bezoekjes aan het ziekenhuis, maar toch regelmatig controles, direct inzicht in de eigen ziekte en gezondheid, en meer regie. Waarom wordt e-health dan toch maar door een kleine groep assertieve patiënten omarmd?
Lees verder

Deze vier zorg-ict bedrijven groeien het hardst
Van de vijftig technologiebedrijven die zijn opgenomen in de Deloitte Technology Fast 50 2019, richten zich er vier op de gezondheidszorg.
Lees verder

Commissie pleit voor coulante overgangsregeling Wet BIG II
De commissie Werken in de Zorg pleit voor een coulante overgangsregeling Wet BIG II. Ook wil de commissie het Actiecomité 'Wet BIG II in de overgang' betrekken bij een oplossing om de impasse te doorbreken. Zorgvisie heeft de hand weten te leggen op de brief die de commissie aan verkenner Rinnooy Kan heeft gestuurd.
Lees verder

Studenten verpleegkunde van start op leerunit Franciscus Gasthuis
In het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis is op 6 september weer een nieuwe groep studenten van start gegaan op een leerunit. Dit keer op de afdeling Orthopedie, locatie Vlietland in Schiedam. Studenten verwachten een hoop eigen verantwoordelijkheid: 'Op een normale ziekenhuisafdeling doe je veel minder zelf, en plan je niet zelf je rooster, ik verwacht hier echt het totaalplaatje'.
Lees verder