Doorgaan naar hoofdcontent

Vaker woonoverlast voor huurder sociale sector

Vaker woonoverlast voor huurder sociale sector
Huurders in de sociale sector ervaren steeds vaker overlast door buren, ofwel woonoverlast. Die wordt dan vaak veroorzaakt door buren die psychische problemen hebben, dementerend zijn of kampen met een verslaving. Dat meldt de vereniging voor woningcorporaties Aedes op basis van eigen onderzoek.
Lees verder

Debat over het actieprogramma Langer Thuis
Het programma Langer Thuis van minister De Jonge van Volksgezondheid moet ouderen helpen in hun eigen vertrouwde omgeving zelfstandig oud te worden met een goede kwaliteit van leven. Hoe pakt het in de praktijk uit? De Tweede Kamer debatteerde over het programma, zo meldt de Tweede Kamer.
Lees verder

'Kinderen meer alert maken op brandgevaar apparaten'
Kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar moeten meer bewust worden van de brandgevaren van oplaadbare elektrische apparaten, zoals elektrische steps en mobiele telefoons. Brandweer Nederland en de Brandwonden Stichting starten daarom de campagne 'Brandweer zoekt speurneuzen'.
Lees verder

NVZ: 'Vakbonden wijzen goed voorstel voor nieuwe cao af'
In een nieuwe poging de cao-onderhandelingen vlot te trekken heeft de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) de bonden een nieuw voorstel gedaan. De lonen voor alle medewerkers stijgen de komende 34 maanden met in totaal 8 procent,  4 procent in 2020 en 4 procent in 2021. Bovendien stelt de NVZ voor per 1 januari 2020 de onregelmatigheidstoeslag te verhogen. Dat betekent een extra 2,5...
Lees verder

Meldpunt voor gedwongen adoptie geopend
Ouders die tegen hun zin hun kind hebben moeten afstaan, en deze kinderen zelf, kunnen vanaf dinsdag hun verhaal doen bij een nieuw meldpunt. Onderzoekers die aan het werk zijn gezet om binnenlandse adoptie in de jaren zestig en zeventig in kaart te brengen, kunnen vervolgens met deze meldingen aan de slag.
Lees verder

Wat beloof jij patiƫnten en cliƫnten?
Succesvolle organisaties hebben vaak een concrete merkbelofte die iedere dag opnieuw wordt waargemaakt. Veel zorgorganisaties worstelen hiermee en komen vaak niet verder dan algemeenheden als zorg met aandacht, zorg op maat of zorg dichtbij.
Lees verder

Belangrijke veiligheidswaarschuwing Bezisa Leather speenkoorden
Winkel Bezisa waarschuwt voor Bezisa Leather speenkoorden. Bij controle is gebleken dat de koorden te lang en de clips te klein zijn en dat delen ervan los kunnen komen. Dit levert voor kleine kinderen een gevaar voor verwurging en verstikking op. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Lees verder

Minister: 'Weg met stereotype speelgoed in Nederland'
Speelgoedfabrikanten moeten zich afvragen of hun producten stereotypen over jongens en meisjes niet in de hand werkt, vindt minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De minister, verantwoordelijk voor emancipatie, zou graag zien dat fabrikanten en winkeliers daarover afspraken maken.
Lees verder

Pennen met adrenaline tegen allergische reactie teruggeroepen
Alle adrenalinepennen van het merk Emerade worden teruggeroepen. Hiertoe heeft de registratiehouder (Bausch) besloten in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. De pen met adrenaline is onder het grote publiek bekend als een EpiPen. Dit is een merknaam van een andere fabrikant maar de pennen van Emerade werken op dezelfde wijze om...
Lees verder

Dode door healingsessie met ayahuasca in Zeeland
In Zeeland is een man om het leven gekomen tijdens een healingsessie met hallucinerende middel zoals ayahuasca. De man was samen met anderen deelnemer aan het Warrior Retreat bij Iboga-farm in IJzendijke. Het middel dat wordt gewonnen in het Amazonegebied wordt steeds vaker in Nederland aangeboden als een vorm van healing. Men zou terug gaan naar pijnlijke herinneringen en een nieuw perspectief...
Lees verder