Doorgaan naar hoofdcontent

Treant: Opening vernieuwd dagcentrum voor ouderen in Emmen

Opening vernieuwd dagcentrum voor ouderen in Emmen
Als mensen ouder worden, slaat de eenzaamheid soms hard toeslaan. Het is dan fijn om onder de mensen te zijn en de dag samen zinvol in te vullen. Vandaag, op Wereld Alzheimer Dag, werd de opening van het vernieuwde dagcentrum voor ouderen met en zonder beginnende dementie feestelijk gevierd op Treant-locatie Oostermarke in Emmen.
Lees verder

Treant viert tien jaar dotterzorg
Tien jaar na de start staat de dotterzorg in Emmen stevig op de kaart. Het afgelopen decennium zijn ruim 15.000 dotterprocedures uitgevoerd. 'We hebben levens kunnen redden en dat geeft veel voldoening', verzekert Lambert van den Merkhof, cardioloog bij Treant.
Lees verder

Optimist in hart en nieren
Hans Baksteen (64) uit Hoogeveen heeft de afgelopen vijftien jaar al heel wat ziekenhuizen van binnen gezien. De oorzaak van die vele opnames is een genafwijking, waardoor zijn kransslagaders langzaam maar zeker dichtslibben. Baksteen laat zich echter niet uit het veld slaan en blijft positief. 'Het leven is prachtig als je alle narigheid maar achter je weet te laten.'
Lees verder

Publiekslezing incontinentie op 9 oktober
Veel mannen en vrouwen hebben te maken met blaas- en darmcontroleproblemen. Deze problemen komen voor op alle leeftijden. Bij een groot deel van deze mensen hebben de klachten invloed op het dagelijks leven en sociale activiteiten. Mensen schamen zich, praten er niet over, durven soms de deur niet meer uit en zoeken laat medische hulp. Vaak denken ze dat er niets aan te doen is of dat het bij het ouder worden hoort.
Lees verder

Oogartsen Treant verwelkomen optometrist
De oogartsen van Treant hebben extra ondersteuning gekregen van een optometrist. Charlotte Bannink (27) is een belangrijke steunpilaar voor de vakgroep Oogheelkunde. Vanwege haar uitgebreide kennis van en ervaring met oogaandoeningen neemt zij de specialisten veel werk uit handen.
Lees verder

Volg ons lactatieteam op Instagram tijdens borstvoedingsweek
Onze Instagram-telefoon logeert volgende week, tijdens de borstvoedingsweek, bij ons team van lactatiekundigen en consulenten; dankzij hen werkt borstvoeding!
Lees verder