Doorgaan naar hoofdcontent

OM naar Hoge Raad in euthanasiezaak verpleeghuisarts

OM naar Hoge Raad in euthanasiezaak verpleeghuisarts
Het Openbaar Ministerie heeft de Procureur-Generaal bij de Hoge Raad verzocht om cassatie in het belang der wet in te stellen in de zaak van de verpleeghuisarts die onlangs voor de rechtbank in Den Haag terecht stond in een euthanasiezaak. De PG heeft positief op dit verzoek gereageerd. Hiermee wordt de stap van het hoger beroep overgeslagen. Dit meldt het OM.
Lees verder

Anticonceptie: wat is er, wat wordt veel gebruikt en wat betaalt de man?
Wereld Anticonceptie Dag is niet in het leven geroepen om geboorte te bepreken, maar om het belang van anticonceptie te benadrukken. Door anticonceptie te gebruiken, worden ongewenste zwangerschappen voorkomen en blijft de seks zo veilig mogelijk. Is de pil eigenlijk nog steeds het meest gebruikte hormonale anticonceptiemiddelen? Wat is populair? Wat is nieuw? En wat is ondertussen de rol van de...
Lees verder

'Werkgevers en zorgverzekeraars jagen verpleegkundigen de zorg uit'
Het beleid van werkgevers en zorgverzekeraars richting 30.000 zelfstandig verpleegkundigen heeft tot gevolg dat zij de zorg dreigen te verlaten. Het actief belemmeren en tegenwerken van deze steeds groter wordende groep doet de tekorten in de zorg alleen nog maar verder oplopen, aldus zzp brancheorganisatie SoloPartners. Zij doen de oproep om te komen tot een inclusieve arbeidsmarkt voor de zorg....
Lees verder

Ollongren houdt vinger aan pols bij boerkaverbod
Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken houdt "de vinger aan de pols" bij de wet die het boerkaverbod regelt. Ze bekijkt of die wet goed wordt uitgevoerd en zal de Tweede Kamer op de hoogte houden, zei ze donderdag in een debat. De minister is nog niet van plan de evaluatie van de wet te vervroegen. Die evaluatie is voorzien voor over drie jaar. Ollongren onderstreepte dat de wet pas...
Lees verder

's Werelds eerste onderzoeksinstituut doofblindheid opent de deuren
Op vrijdag 27 september opent de Rijksuniversiteit Groningen 's werelds eerste instituut voor onderzoek naar doofblindheid. Het instituut is een initiatief van Marleen Janssen, de eerste hoogleraar doofblindheid van (eveneens) de wereld. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.
Lees verder

Spermadonor niet meer alsnog anonimiteit in
Spermadonoren die ervoor hebben gekozen zich bekend te maken, kunnen daarop straks niet langer terugkomen. Omdat die mogelijkheid op grote verontwaardiging stuitte van kinderen die met donorzaad zijn verwerkt, gaat minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid de wet wijzigen.
Lees verder

VVD en GroenLinks: 'Neem verpleegkundige op in directie'
De directie van zorginstellingen moet voortaan een verpleegkundige tellen, vinden VVD en GroenLinks. Verpleegkundigen verdienen volgens hen een stem in het kapittel nu hun vak zo onder druk staat.
Lees verder

RvdK wil problemen in jeugdzorg beter focussen
Veel gecertificeerde instellingen (GI) kampen met een personeelstekort. Om te zorgen voor voldoende beschikbare jeugdwerkers, kopen gemeenten daarom meerdere GI's tegelijk in. Gevolg hiervan is dat er zoveel GI's actief zijn in de jeugdzorg, dat raadsonderzoekers niet meer weten welke GI deelneemt en welke niet. Hierdoor adviseren zij onbedoeld GI's die geen plek of personeel hebben en komen...
Lees verder

Hoge Raad oordeelt over verbod rookruimtes
De Hoge Raad doet vrijdag uitspraak over het toestaan van rookruimtes in caf├ęs, restaurants en andere horecagelegenheden. Eerder oordeelde het gerechtshof al dat rookruimtes niet langer zijn toegestaan. "De uitzonderingspositie is ongeldig", aldus het hof vorig jaar. De Nederlandse staat tekende bezwaar aan tegen het besluit.
Lees verder

Blokhuis: 'Jongens krijgen ook vaccin tegen HPV-kanker'
Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid heeft besloten dat het vaccin tegen het HPV-virus ook beschikbaar wordt voor jongens. Vanaf 2021 wordt de uitbreiding opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. Jaarlijks krijgen ongeveer 1.000 vrouwen en 500 mannen kanker door het virus. Het vaccin beschermt hiertegen. Dit meldt Rijksoverheid.
Lees verder