Doorgaan naar hoofdcontent

Nursing: Nursing zoekt freelance journalisten

NURSING
Nursing zoekt freelance journalisten
Ben jij journalist met interesse in de verpleegkunde, of verpleegkundige met een gouden pen? Kom dan freelancen voor Nursing!
Lees verder

BIG II: Dit zijn de 3 eisen van de bonden
Gisteren spraken NU'91, FNV en CNV met BIG II-verkenner Rinnooy Kan over de volgens hen noodzakelijke stappen. Lees welke eisen de bonden hebben.
Lees verder

Verpleegkundigen gezocht voor redactieadviesraad Nursing
Heb je vaak leuke ideeën en ben je niet op je mondje gevallen?
Lees verder

Rechter: euthanasie bij vrouw met dementie was geen moord
Voor het eerst heeft een rechter zich in een strafzaak uitgesproken over de rol van een arts bij euthanasie bij mensen met dementie. Tuchtrechters deden in deze zaak al wel uitspraken.
Lees verder

De Veilige Vijf: adviezen voor infectiepreventie in thuiszorg
Hygiënisch werken en infectiepreventie in de thuiszorg: daar stond tot nu toe nog maar weinig over op papier. Om verpleegkundigen in de wijk hierbij te ondersteunen, zijn er nu vijf adviezen opgesteld.
Lees verder

Directeur V&VN Sonja Kersten treedt af
Directeur Sonja Kersten heeft vandaag aan V&VN-medewerkers, het demissionair bestuur van V&VN en de Ledenraad laten weten dat zij haar functie als directeur per 1 oktober 2019 beschikbaar stelt. Dat meldt V&VN in een persbericht.
Lees verder

Student Corner: 'Grijp niet meteen naar medicatie bij delirante patiënt'
Als een patiënt met een delier van de ic naar de verpleegafdeling komt, is de keuze voor een pilletje of een bedhek snel gemaakt. Kan dat niet anders? Hbo-v'er Saskia Tolen onderzocht voor haar afstuderen welke niet-medicamenteuze interventies bruikbaar zijn.
Lees verder