Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe campagne voor mannen die seks hebben met mannen

Nieuwe campagne voor mannen die seks hebben met mannen
De tijd dat preventie gelijk stond (of beperkt was) tot condoomgebruik is voorbij. Preventie betekent vandaag een menu van mogelijkheden waaruit je kan kiezen en die je kan combineren: condooms, PrEP (preventief gebruik van hiv-remmende medicatie), regelmatig testen en behandelen bij soa en hiv.
Lees verder

Veel traphekjes zijn niet veilig
Meer dan de helft van de 15 traphekjes die de Nederlandse Consumentenbond heeft getest, zijn niet veilig. 8 hekjes zijn zo gevaarlijk dat ze worden afgeraden. Veel van die hekjes blijken levensgevaarlijk als ze alleen met de meegeleverde plakstrips zijn vastgezet.
Lees verder

Moet een arts je familie inlichten als jij je erfelijke afwijking verzwijgt?
Stel je ontdekt dat je een erfelijk gen bezit voor een bepaalde ernstige ziekte. Ben je in dat geval verplicht om je familie in te lichten over jouw gen? Of moet een arts dat doen als je geen contact meer hebt met je familie?
Lees verder

1.000 euro voor prenatale erfelijkheidstest op 1.200 afwijkingen
Vanaf oktober 2019 bieden de acht centra voor menselijke erfelijkheid in ons land een prenatale erfelijkheidstest aan die screent op 1.200 afwijkingen. De test zal 1.000 euro kosten en wordt (voorlopig) niet terugbetaald door de ziekteverzekering.
Lees verder

Fruit- en groentesap: wat is goed voor je gezondheid?
Sommige sapsoorten bevatten nuttige voedingsstoffen, maar andere zijn nauwelijks beter dan vloeibare snoep! Het is dus belangrijk dat je weet wat voor 'sap' je in de kuip hebt en waar het verschil zit …
Lees verder