Doorgaan naar hoofdcontent

‘Multivitamines 50-plussers slecht gedoseerd’

'Multivitamines 50-plussers slecht gedoseerd'
Multivitamines voor 50-plussers zijn vaak slecht gedoseerd. Veel van deze pillen bevatten te veel of juist te weinig vitamine D, concludeert de Consumentenbond in een onderzoek. In enkele multivitamines zit een 'onaanvaardbaar hoge dosis' vitamine B6 en/of zink. Te veel hiervan kan leiden tot aantasting van het zenuwstelsel.
Lees verder

Filipijnen vaccineert miljoenen kinderen tegen polio
De Filipijnen zijn begonnen met een grootscheepse campagne om miljoenen kinderen tegen polio te vaccineren. De als arts opgeleide staatssecretaris van Gezondheidszorg Francisco Duque, tweede van links op de foto, diende afgelopen vrijdag eigenhandig de eerste vaccinaties toe om de campagne af te trappen.
Lees verder

'Langdurige zorg nog meer tijd kwijt aan administratie'
Zorgverleners in de langdurige zorg besteden nu gemiddeld 35 procent van hun werktijd aan administratie. Dat is 4 procent meer dan vorig jaar. In 2016 en 2017 waren ze een kwart van hun tijd aan administratie kwijt. Dat zegt onderzoeksbureau Berenschot na onderzoek onder 7700 zorgprofessionals.
Lees verder

CBG: 'Oppassen bij huidmedicijn Picato'
Patiënten die het huidmedicijn ingenolmebutaat ofwel Picato gebruiken, kunnen volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) mogelijk meer risico op huidkanker gaan lopen.
Lees verder

Mazelenvaccin werkt ook bij zeer jonge kinderen
Mazelenvaccins werken ook bij baby's van jonger dan negen maanden. Er zijn echter aanwijzingen dat hun immuniteit op langere termijn wel minder is dan bij kinderen die pas later hun eerste prik kregen. Dit is de conclusie van een systematische review en meta-analyse door Laura Nic Lochlainn e.a. waarover zij in de Lancet Infectious Diseases schrijven.
Lees verder

Ik ben student
* nieuwe blogger * 'Ik geniet van de lichte opwinding om naar de faculteit te wandelen en de mensen steeds jonger te zien worden. Van het klaarzetten van de presentatie terwijl de zaal langzaam volstroomt met nieuwsgierig kijkende studenten. Van de grote verwarring als je de studenten van achterin de zaal uitnodigt om naar voren te komen. Van de paniek als je zegt dat de laptops dicht kunnen blijven.'
Lees verder

Hemofiliezorg in Indonesië, leren zeilen met kompas
'Ik ging naar de zee zonder kompas, maar door jullie kan ik nu zeilen op de oceaan', zegt dokter Lulus Hardiyanti tegen me in de auto na een huisbezoek.
Lees verder

SSRI in eerstelijnspopulatie werkt eerst vooral op angst
Het antidepressivum sertraline werkt bij patiënten met depressieve symptomen, die de huisarts behandelt, in eerste instantie vooral op angst.
Lees verder

Nivel: 'Duizenden mensen naar huisarts door eikenprocessierups'
'Duizenden' mensen hebben zich afgelopen voorjaar gewend tot hun huisarts met jeukklachten die gerelateerd zijn aan brandharen van de eikenprocessierups.
Lees verder