Doorgaan naar hoofdcontent

Microsoft-topman: zorg gebruikt over tien jaar grootste gedeelte van de cloud

ZORGVISIE
Microsoft-topman: zorg gebruikt over tien jaar grootste gedeelte van de cloud
Artificial Intelligence (AI) floreert en wordt steeds vaker gebruikt in de zorg. Peter Lee, Corporate Vice President van Microsoft Healthcare, denkt dat de zorgsector over tien jaar het grootste gedeelte van de cloud zal gebruiken. Dat zegt hij op het Intelligent Health congres dat op 10 en 11 september plaatsvindt in Bazel, Zwitserland.
Lees verder

St Jansdal vreest gevolgen nieuw beleid diagnostiek
De integrale digitale diagnostiek die VGZ vanaf 1 januari invoert, kan zorgen voor veel problemen. Dat vreest Arend Jan Poelarends, directeur financiƫn van Ziekenhuis St Jansdal. 'Als we gaan prikken in een verpleeghuis kunnen we toch niet de VGZ-verzekerden overslaan?'
Lees verder

'Er zijn nog teveel houtje-touwtje oplossingen in de zorg-ict'
Lies van Gennip vertrekt als directeur van kennisinstituut Nictiz. Morgen neemt ze afscheid met een symposium over het gebruik van informatie voor betere zorg. Tijdens haar directeurschap is er is veel veranderd. 'Zelfs Google heeft SNOMED omarmd, dat wil wat zeggen.'
Lees verder

Minister De Jonge vindt niet-gecontracteerde zorg oneerlijk
Minister Hugo de Jonge van VWS is vastbesloten de niet-gecontracteerde wijkverpleging aan te pakken, omdat de zorg daardoor niet eerlijk wordt verdeeld. Hij zei dat in de Tweede Kamer. Intussen is met name de VVD kritisch over zijn plannen voor een herkenbaar wijkteam en over mogelijk te lage tarieven. 'De minister staart zich blind op een organisatievorm', aldus VVD-Kamerlid Sophie Hermans.
Lees verder

'Het is tijd voor een regisseur samenwerking in de zorg'
Uit donderdag gepubliceerd onderzoek van KPMG blijkt dat regionale samenwerking in de zorgsector nog in de kinderschoenen staat. Enerzijds logisch, omdat de beweging nog relatief jong is. Anderzijds problematisch omdat het Hoofdlijnenakkoord noopt tot een versnelling hierin. Volgens Anna van Poucke van KPMG is het vooral zorgwekkend dat de basisvoorwaarden voor regionale samenwerking niet voldoende aanwezig zijn.
Lees verder

Hoe in 2020 de bekostiging van palliatieve zorg verandert
In 2020 moet de palliatieve zorg in Nederland aanzienlijk beter geregeld zijn, dat was het doel van een nationaal programma dat in 2014 van start ging. Adviseur palliatieve zorg Chantal Pereira van IKNL legt uit welke veranderingen er sinds zijn doorgevoerd en wat er komend jaar verandert.
Lees verder

Personeelstekort in de OK blijft groeien
Is de personele bezetting van operatiekamers nu al een probleem, de komende jaren wordt dat almaar nijpender. Het aantal 60-plussers neemt toe en de uitval op de opleiding blijft onverminderd hoog, blijkt uit tussentijdse cijfers van het Capaciteitsorgaan. 'Het is een kaars die aan twee kanten opbrandt.
Lees verder