Doorgaan naar hoofdcontent

LUMC: Ademhaling te vroeg geboren baby liever stimuleren dan overnemen

Ademhaling te vroeg geboren baby liever stimuleren dan overnemen
Het overnemen van de ademhaling van te vroeg geboren baby's kan schadelijk zijn. De betere keuze is het stimuleren van de spontane ademhaling. NICU-verpleegkundige Janneke Dekker onderzocht hoe je dat het beste kunt doen. Ze promoveerde op 10 september 2019.
Lees verder

LUMC opent de deuren voor de Wetenschapsdag op 6 oktober
Heeft je dna invloed op hoe je eten smaakt? Hoe kan ik mijn opa of oma met dementie helpen? En hoe meet je hoe goed je longen goed werken? Op al deze vragen, en nog veel meer, krijg je antwoord tijdens de LUMC Wetenschapsdag op zondag 6 oktober van 12.00 tot 17.00 uur.
Lees verder

Verantwoord leren werken met data? Meld u aan voor de nieuwe MOOC van de LUMC-Campus Den Haag
Werkt u met klinische onderzoeksdata? De LUMC-Campus helpt u graag om deze gegevens optimaal te benutten. In onze nieuwe Massive Open Online Course (MOOC) Population Health: 'Responsible Data Analysis', leert u alle beginselen over het werken met data. De course is online gratis beschikbaar.
Lees verder

Eerste lichting Leidse studenten Farmacie ontvangt masterdiploma
Voor het eerst in ruim 35 jaar is er weer een diploma-uitreiking voor apothekers in Leiden. De eerste 12 studenten van de driejarige masteropleiding Farmacie ontvangen op woensdag 18 september hun diploma. De in 2016 gestarte masteropleiding is een samenwerking tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR) van de Faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen (W&N) van de Universiteit Leiden.
Lees verder

Chronisch gebruik van opiaten verstoort hormonen
Langdurig gebruik van sterke pijnstillers kan het hormoonsysteem verstoren. Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) rapporteren dat een deel van de chronische opiaatgebruikers last krijgt van verlaagd testosteron en verlaagd cortisol.
Lees verder