Doorgaan naar hoofdcontent

Kwaliteit ouder wordende chirurg lastig te monitoren

Kwaliteit ouder wordende chirurg lastig te monitoren
Deze zomer publiceerde BMJ Quality and Safety een artikel waarin zo'n vijftig experts, onder wie chirurgen en gynaecologen van alle leeftijden, zijn ondervraagd over behoud van kwaliteit van snijders op leeftijd.
Lees verder

'Hajooo, de gliepspluit!'
Parmantig stapt ze langs de hoogbejaarde dame het smalle gangetje van de seniorenwoning binnen. Het is weer oktober en hoog tijd voor de griepspuiten. Behalve dat het best wat extra werk is, vind ik het vooral ook gezellig.
Lees verder

'Meer meldingen van medicijntekorten'
Het aantal meldingen van geneesmiddelentekorten zal dit jaar nog verdubbelen ten opzichte van vorig jaar. Dat verwacht minister Bruno Bruins voor Medische Zorg.
Lees verder

Koelbaden ingezet bij hardloopwedstrijd Amsterdam
De inzet van koelbaden bij de Dam tot Damloop krijgt naar verwachting een vervolg. Directeur Ron van der Jagt van organisator Le Champion is tevreden over de pilot met ijsbaden tijdens het hardloopevenement. 'Ik sluit niet uit dat het levens heeft gered.'
Lees verder

HagaZiekenhuis ontslaat medewerker om datalek
Een medewerker van het HagaZiekenhuis die begin september een dienstoverdracht in een supermarkt achterliet, is door het ziekenhuis ontslagen.
Lees verder

'Arts zou natuur mogen voorschrijven'
Drie op de vier Nederlanders vindt dat artsen natuurbezoek mogen voorschrijven als medisch advies, als is aangetoond dat dit helpt bij bepaalde klachten. Dat blijkt uit onderzoek dat Kantar heeft uitgevoerd in opdracht van IVN Natuureducatie.
Lees verder

Niet hechten en niet vechten
Stel je voor. Je zit in de huiskamer en boven slapen kinderen en het brandalarm gaat af. Je had een kaars branden in hun slaapkamer en weet niet meer of je die wel uitgedaan hebt. Nu mag je echter niet naar boven rennen om direct te gaan kijken, maar moet je gewoon blijven zitten en verder gaan met waarmee je bezig was.
Lees verder

Wederkerigheid in de zorg
Als de haven van Rotterdam groeit, wordt er geapplaudisseerd en gejubeld over economische groei, maar de zorg zien we als een kostenpost. Echter, het is toch een zegen als we onze ouderen en zieken goed kunnen verzorgen?
Lees verder

5000 extra niet-westerse bloeddonors
Mede door een campagne en de aandacht daarvoor, hebben zich afgelopen zomer 5000 niet-westerse inwoners als bloeddonor aangemeld. Eerder gaven zich 7400 personen op door speciale wervingsacties onder gamers.
Lees verder