Doorgaan naar hoofdcontent

Kennisprogramma huisartsgeneeskunde van start

Kennisprogramma huisartsgeneeskunde van start
Huisartsen hebben met uiteenlopende zorgvragen te maken; van eenvoudig tot zeer complex. Daarom is het belangrijk dat zij toegang hebben tot de meest actuele kennis uit de wetenschap en praktijk om de klachten en problemen van patiënten te kunnen beantwoorden. Het nieuwe Kennisprogramma Huisartsgeneeskunde ondersteunt hen hierbij. Dit meldt ZonMw.
Lees verder

Vierde Babyhuis van Nederland opent de deuren
In Schiedam is het vierde Babyhuis van Nederland geopend door Stichting Babyhuis. Het doel: uithuisplaatsingen zo veel mogelijk voorkomen door zwangere vrouwen en nieuwe moeders te begeleiden en te leren omgaan met hun jonge kindje. Dit meldt RTV Rijnmond.
Lees verder

Apothekers verstrekken veel meer vaccins
Apotheken verstrekten vorig jaar fors meer vaccins. Dat kwam onder meer door een run op vaccins tegen meningokokken, blijkt uit gegevens van de Stichting Farmaceutische Kengetallen.
Lees verder

Rookruimtes definitief verbannen uit horeca
Rookruimtes in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden moeten definitief worden verbannen. De uitzondering die nu nog bestond voor horeca is ongeldig, oordeelde de Hoge Raad vrijdag. Het rookverbod geldt daarmee per direct.
Lees verder

Week 39: zorgpremie DSW, hoge winsten & wederom geen cao-akkoord
Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag, Met deze week onder meer: de bekendmaking van de zorgpremie van DSW, opvallende winsten bij zorgbedrijven en cao-akkoord voor ziekenhuismedewerkers nog niet in zicht.
Lees verder

ANBO wil oudere wapenen tegen babbeltrucs
Babbeltrucs aan de deur of telefoon, diefstal, oplichting. Volgens ouderenbond ANBO komt het steeds meer voor, en ouderen zijn een geliefd doelwit. Vanaf maandag kunnen ouderen die zich hier beter tegen willen wapenen bij ANBO een zogenoemde veiligheidsconsulent boeken, die bij ze thuis een veiligheidscheck doet. "Babbeltrucs kunnen zo geraffineerd zijn", aldus de ouderenbond.
Lees verder

'Meer duidelijkheid over levenseinde kind'
Ouders en artsen van ernstig zieke kinderen willen meer duidelijkheid over regels voor beslissingen rond het levenseinde van kinderen tussen de 1 en 12 jaar. In uitzonderlijke situaties zou actieve levensbeëindiging mogelijk moeten zijn. Daarvoor zouden per jaar 5 tot 10 kinderen in aanmerking komen, blijkt uit onderzoek onder leiding van hoogleraar Eduard Verhagen naar beslissingen rond het...
Lees verder

Opslag medische data in cloud niet onderzocht
De Autoriteit Persoonsgegevens gaat geen extra onderzoek doen naar mogelijke overtredingen bij de opslag van medische gegevens op een cloudplatform door het bedrijf Medical Research Data Management (MRDM). De toezichthouder meldde maandag dat MRDM zich bij de opslag van persoonsgegevens die afkomstig zijn van Nederlandse ziekenhuizen aan de privacywet houdt.
Lees verder

Koningin Máxima bezoekt MIND in oktober
Hare Majesteit Koningin Máxima brengt donderdagmiddag 3 oktober een bezoek aan MIND in Amersfoort. MIND is een organisatie die zich inzet voor een psychisch gezonde samenleving en voor ondersteuning, begrip en goede zorg bij psychische problemen. Dit meldt het Koninklijk Huis.
Lees verder

In 25 jaar verdubbeling aantal zwangere vrouwen met depressieve klachten
Meer dan drieduizend zwangere vrouwen hebben over een periode van 25 jaar meegedaan aan onderzoek naar het algemeen welzijn, stress en depressieve klachten in de zwangerschap, verdeeld over vier grote studies. Opmerkelijke conclusie: het aantal zwangere vrouwen met depressieve klachten blijkt in die 25 jaar te zijn verdubbeld, terwijl aspecten als hoge opleiding, meer inkomen en betere...
Lees verder