Doorgaan naar hoofdcontent

Erbudak: droom Slotervaart werd nachtmerrie

Erbudak: droom Slotervaart werd nachtmerrie
Aysel Erbudak, voormalig directeur van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis, heeft maandag voor de rechtbank in de hoofdstad voet bij stuk gehouden: zij heeft zich niet schuldig gemaakt aan malversaties en niet ruim een miljoen euro aan ziekenhuisgeld weggesluisd, zoals het Openbaar Ministerie stelt. Het failliete ziekenhuis is "door hebzucht en machtsmisbruik te gronde gericht", maar haar treft...
Lees verder

Verzekeraars bieden nog steeds dezelfde polissen aan onder verschillende namen
Zorgverzekeraars bieden binnen concerns nog steeds veel dezelfde polissen aan onder verschillende merknamen en voor uiteenlopende premies, zo blijkt uit de nieuwste NZa-monitor. Ook steeg de gemiddelde premie en is het aantal zorgverzekeraars dit jaar met vier gestegen naar 59. Dit meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Lees verder

Hoge kosten langdurige zorg drukken zwaar op portemonnee senioren
Wie langdurige zorg nodig heeft, moet daarvoor vaak diep in de buidel tasten. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van senioren- en gepensioneerdenorganisaties. De eigen bijdrage kan oplopen tot meer dan duizend euro per maand voor mensen met AOW en een klein aanvullend pensioen. 'Onrechtvaardig', zo oordelen KBO-PCOB, KNVG, NOOM, NVOG en FASv. Ingrijpen is nodig. Dit meldt KBO-PCOB.
Lees verder

Bijna tienduizend levenloos geboren kinderen erkend via BRP
In februari 2019 is de Basisregistratie Personen aangepast zodat ook levenloos geboren kindjes erkend worden. Sindsdien hebben ouders bijna tienduizend keer hun levenloos geboren kind geregistreerd, zo blijkt uit gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Veel van de ouders die dit in de eerste paar maanden deden, verloren hun kindje (soms tientallen) jaren geleden. Dit meldt de...
Lees verder

'Duizend extra stageplekken voor studenten met beperking'
Rick Brink, de allereerste minister van Gehandicaptenzaken van Nederland, wil duizend extra stageplekken creëren voor studenten met een beperking. Veel van deze studenten vallen nu voortijdig uit van hun opleiding omdat er voor hen onvoldoende stageplekken zijn. Binnen het hbo-onderwijs haakt zelfs meer dan de helft van de studenten met een beperking af omdat ze geen geschikte stageplek kunnen...
Lees verder

Gezonde voeding en het zicht
Gezond eten kan helpen bij het voorkomen van allerlei ziektes, dat is algemeen bekend. Maar heb je al eens stil gestaan bij de invloed van voeding op de gezondheid van je ogen? Voeding speelt namelijk ook een rol in het voorkomen van oogkwalen zoals staar, maculadegeneratie en droge ogen. De online lenzenwebshop Sightful geeft ons een aantal goede tips als het gaat om voeding en ogen. Voor meer...
Lees verder

Cranendonck opent kind- en scheidingsloket
De Brabantse gemeente Cranendonck is vorige week gestart met een kind- en scheidingsloket. Het loket is bedoeld om de nadelige gevolgen voor kinderen van een (vecht)scheiding tegen te gaan. Dit meldt huiselijkgeweld.nl.
Lees verder

Astma door uitlaatgassen is groot probleem in Nederland
Nederland telt de meeste kinderen met astma door luchtvervuiling in Europa. In ons land heeft bijna 20 procent van de kinderen astma gerelateerd aan luchtvervuiling door uitlaatgassen. Zorgelijk, zegt het Longfonds. Dit meldt het Algemeen Dagblad.
Lees verder

Ggz vraagt steeds vaker hbo-diploma voor ervaringsdeskundigheid
De Hanzehogeschool in Groningen, Fontys in Eindhoven en Hogeschool van Amsterdam hebben een opleiding tot ervaringsdeskundige in de ggz. Veel ggz-instellingen willen dat hun ervaringsdeskundigen hbo-opgeleid zijn, zodat zij hun uren vanaf volgend jaar kunnen declareren bij de zorgverzekeraar. Dit meldt de Volkskrant.
Lees verder

Verzekerden Zilveren Kruis kunnen niet meer terecht bij Vincent van Gogh
Nieuwe ggz-patiënten die zorg nodig hebben van instelling Vincent van Gogh in Limburg, komen voor een dichte deur te staan. Psychiatrische hulpverlening is door het bereikte budgetplafond bij Zilveren Kruis sinds 1 september niet meer mogelijk, tenzij iemand acute zorg nodig heeft. Dit meldt Skipr.
Lees verder