Doorgaan naar hoofdcontent

Deze hartpatiënten worden 24/7 door een camera gevolgd en zijn tevreden

ZORGVISIE
Deze hartpatiënten worden 24/7 door een camera gevolgd en zijn tevreden
Patiënten met ernstig hartfalen vinden het prettig dat hulpverleners via een draagbare mini-camera kunnen meekijken in hun dagelijks leven. Ze voelen zich gerustgesteld en meer aangespoord tot een goede leefstijl. Dat blijkt uit een onderzoek van Australische wetenschappers.
Lees verder

Mark Janssen: 'We vinden de nieuwe Wet BIG II niet nodig'
Ziekenhuizen gaan niet op hun handen zitten nu de wet BIG II in de ijskast staat. Het Franciscus Gasthuis & Vlietland onderzoekt hoe verpleegkundige capaciteiten, bevoegdheden en taken optimaal kunnen worden gematcht.
Lees verder

Beddentekort in de ggz: een hardnekkige mythe?
Hoewel de politiek nog steeds aanhaalt dat er sprake is van een beddentekort, spreken ggz-instellingen dit tegen. Veel mensen achter de e-33 meldingen, waaronder de politie meldingen registreert van overlast door een persoon met verward gedrag, zouden überhaupt niet beter worden van een ggz-opname. Dat kwam op maandag 23 september naar voren tijdens een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over personen met verward gedrag.
Lees verder

Zorgvraaggestuurd uw medewerkers inzetten
Bent u benieuwd hoe u interne plannings- en roosteringsprocessen optimaal inricht op basis van de zorgvraag en welke andere voordelen dit oplevert? U leest het in de whitepaper Medewerkers zorgvraaggestuurd inzetten. Laat uw gegevens achter en ontvang de whitepaper van AAG in uw mailbox.
Lees verder

'Open House leidt tot meer cliënttevredenheid in de Wmo'
Hoewel er politiek veel te doen is over het Open House inkopen door gemeenten, leidt het wel tot meer tevreden van cliënten over de door hen ontvangen zorg. Dat concludeert Niels Uenk, onderzoeker bij het Public Procurement Research Centre (PPRC) in zijn proefschrift 'Commissioning of social care services – Municipal commissioning approaches for social care services – evidence from a countrywide live experiment'.
Lees verder

Menzis: 'Beweging transformatiegelden is in gang gezet'
De beschikbare miljoenen die ziekenhuizen kunnen inzetten om de volumegroei af te bouwen naar 0 procent in het jaar 2022 dreigen grotendeels op de plank te blijven liggen, waarschuwden zowel de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) als de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Zorgverzekeraar Menzis ziet het minder somber in en verwacht dit jaar driekwart van het budget toe te kennen.
Lees verder

Gerlach Cerfontaine zet tanden in regeldruk: 'Sneller, beter, substantiëler'
Er is beweging aan het front van de strijd tegen de regeldruk. Maar substantieel zijn de resultaten nog niet. Daar wil VvAA-voorman Gerlach Cerfontaine in zijn nieuwe rol als aanjager voor '(Ont)regel de zorg' verandering in brengen.
Lees verder