Doorgaan naar hoofdcontent

Aanvragen van rolstoel en scootmobiel duurt al negen maanden

Aanvragen van rolstoel en scootmobiel duurt al negen maanden
In Steenwijkerland wachten 86 inwoners al meer dan negen maanden op een rolstoel of scootmobiel. Het hulpmiddel wordt vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verschaft maar laat erg lang op zich wachten. Volgens de gemeente komt dit doordat er nog tot 1 november wordt samengewerkt met het Hulpmiddelencentrum (HMC), omdat er veel klachten zijn over het bedrijf. Dit meldt De Stentor.
Lees verder

Platform voor Langer Thuis Wonen: Langerthuisinhuis.nl
Langer Thuis in Huis is in 2017 opgericht en heeft zich sinds die tijd ontwikkeld tot een goed bezocht online informatieplatform voor senioren die langer in hun eigen huis willen blijven wonen.
Lees verder

Liever stimuleren dan overnemen van ademhaling bij te vroeg geborene
Baby's die te vroeg geboren zijn, hebben vaak een beetje hulp nodig om adem te halen. Ze hebben niet de kracht en het uithoudingsvermogen om zichzelf van voldoende zuurstof te voorzien. Maar volgens promovenda NICU-verpleegkundige Janneke Dekker van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is het beter om zelfstandige ademhaling te stimuleren, in plaats van deze volledig over te nemen. Dit...
Lees verder

Tegemoetkoming elektriciteit voor Zilveren Kruis-verzekerde
Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is momenteel in gesprek met diverse partijen over het vergoeden van elektriciteit voor patiënten die thuis mechanische ademhalingsondersteuning nodig hebben. De tarieven hiervoor zijn nog niet vastgesteld, maar in de tussentijd stelt Zilveren Kruis een vergoeding van 1,44 euro per dag beschikbaar. Dit meldt de zorgverzekeraar.
Lees verder

Aanpak van processierups in 2020 door in kaart brengen klachten 2019
Als het aan onderzoeksinstituut NIVEl ligt, kan er nu al actie ondernomen worden tegen de eikenprocessierups die in 2020 ook weer van zich zal laten horen. Door hun onderzoek is in kaart gebracht welke gezondheidsklachten er precies zijn en deze kunnen helpen om de problemen volgend jaar te verminderen. Dit meldt NIVEL.
Lees verder

Locatie bij bellen 112 nauwkeuriger bepaald
iPhone-gebruikers die de nieuwste versie van het besturingssysteem (iOS13) installeren op hun mobiele telefoon, hebben daarmee ook de techniek Advanced Mobile Location (AML) op hun telefoon beschikbaar. Als zij 11 bellen om hulpdiensten in te schakelen, kan hun locatie nauwkeuriger bepaald worden. Begin dit jaar is AML al in gebruik genomen door Androidtelefoons. Dit meldt Rijksoverheid.
Lees verder

Negeren baas voor het eerst vastgelegd in cao
Buiten werktijd niet direct te hoeven reageren op berichtjes of telefoontjes van je baas. Werknemers in de gehandicaptenzorg kunnen dat binnenkort ongestraft doen. In hun cao is namelijk het recht op onbereikbaarheid opgenomen en dat is voor het eerst in Nederland.
Lees verder

E-nose voorspelt of longkankerpatiënt baat heeft bij immuuntherapie
De e-nose is een nieuwe ademanalyse waarmee voorspeld kan worden of een patiënt met uitgezaaide (niet-kleincellige) longtumor baat heeft bij immuuntherapie. De voordelen: patiënten wordt een onnodige, dure therapie bespaard en ze worden niet blootgesteld aan de bijwerkingen van immuuntherapie. De ademanalyse is snel, weinig belastend voor de patiënt en goedkoop. De accuraatheid is 85 procent. Dit...
Lees verder

OM eist celstraf in zaak 'Sloterplasbaby'
Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Amsterdam een gevangenisstraf van vijftien maanden geëist tegen een 27-jarige vrouw die ervan wordt beschuldigd dat zij het lijk van haar pasgeboren baby heeft weggemaakt. Vijf maanden daarvan moeten voorwaardelijk worden opgelegd, vindt het OM. De vrouw liet het jongetje in het voorjaar van 2016 achter nabij de Sloterplas in Amsterdam....
Lees verder

Vaker woonoverlast huurder sociale sector door buren met psychische problemen
Huurders in de sociale sector ervaren steeds vaker overlast door buren, ofwel woonoverlast. Die wordt dan vaak veroorzaakt door buren die psychische problemen hebben, dementerend zijn of kampen met een verslaving. Dat meldt de vereniging voor woningcorporaties Aedes op basis van eigen onderzoek.
Lees verder