Doorgaan naar hoofdcontent

Aandacht voor hersenaandoening migraine op Dag van de Migraine

Aandacht voor hersenaandoening migraine op Dag van de Migraine
Ieder jaar op 12 september besteedt de wereld aandacht aan migraine; een hersenaandoening waar ongeveer 12 procent van de Nederlanders regelmatig last van heeft. Op Internationale Dag van de Migraine vragen organisaties wereldwijd voor meer kennis en begrip over de aandoening waar 18 procent van de mannen en 33 procent van de vrouwen mee kampt. Volgens migrainedeskundige Gisela Terwindt rust er...
Lees verder

Bruins: 'Meer kinderen bij tandarts krijgen via verzekeraars'
Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg wil samen met de zorgverzekeraars bespreken hoe zoveel mogelijk kinderen geregeld bij de tandarts te krijgen. Hij doet dat op aandringen van meerdere partijen in de Tweede Kamer.
Lees verder

Loon en werkdruk belangrijkste redenen om ziekenhuissector te verlaten
Ruim 80 procent van de ziekenhuismedewerkers vindt het loon dat zij voor hun werk ontvangen onvoldoende. Ook de financiële compensatie voor de oproep- en bereikbaarheidsdiensten vinden zij niet goed genoeg. Ongeveer 74 procent overweegt weleens de sector te verlaten en geeft redenen op als werkdruk, loon en werk/privébalans. Dit blijkt uit een enquête van FNV onder 1.150 ziekenhuismedewerkers,...
Lees verder

FNV: 'Pensioenkorting moet echt van tafel'
Vakbond FNV wil dat minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken voorkomt dat pensioenen worden gekort. "Hier hebben wij niet voor getekend", zegt FNV-voorzitter Han Busker in een interview met het AD.
Lees verder

Last onder dwangsom voor curatoren MC IJsselmeerziekenhuizen B.V.
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de curatoren van MC IJsselmeerziekenhuizen B.V. een last onder dwangsom opgelegd. De curatoren hebben informatie die door de inspectie is gevorderd niet verstrekt. De last onder dwangsom bedraagt 5.000 euro per dag, met een maximum van 50.000 euro. Dit meldt de inspectie.
Lees verder

Verdachte vrouw aangehouden die 94-jarige man drogeerde en beroofde
In het onderzoek naar het drogeren en bestelen van een 94-jarige Amsterdammer in een verzorgingshuis heeft de recherche woensdagmiddag een verdachte aangehouden. Het gaat om een 61-jarige vrouw uit Zaanstad die zich bij de politie meldde. Dit meldt de politie.
Lees verder

Inkomen moeders daalt sterk na geboorte kind
Het gemiddelde inkomen van vrouwen daalt sterk in de eerste twee jaar na de geboorte van het eerste kind, terwijl er slechts een zeer beperkt effect is op het inkomen van mannen. Het verschil wordt niet kleiner in de eerste acht jaar na de geboorte. Dit meldt het Centraal Planbureau.
Lees verder

NZa: 'Meer duidelijkheid zijn over omzetplafond en gelijke polissen'
Zorgverzekeraars moeten voortaan per zorgaanbieder op hun website aangeven of zij een omzetplafond hebben afgesproken. Ook moeten zij op hun website bekend maken als het omzetplafond bij een zorgaanbieder bereikt is of bekend is wanneer dit zal gebeuren. Daarnaast vindt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dat zorgverzekeraars inzichtelijk moeten maken welke polissen in hun aanbod overeenkomen....
Lees verder

Minister voert gesprekken over minder regels voor mantelzorg
Op 12 september heeft minister Hugo de Jonge de schrapkaart over mantelzorg ontvangen uit handen van Liesbeth Hoogendijk, directeur van de landelijke koepel voor mantelzorgers, MantelzorgNL en sprekende mantelzorger Annette Stekelenburg. Op de schrapkaart staan acties en regels voor mantelzorgers, die overbodig zijn of eenvoudiger kunnen. Dit meldt [Ont]Regel de Zorg.
Lees verder

'Alleen extra vitamine D nodig voor gezonde kinderen'
Kinderen die gezond eten en buiten spelen, hebben alleen extra vitamine D nodig. Dit nieuws komt in reactie op het bericht van enkele weken geleden waaruit bleek dat veel peuter-vitamines niet de juiste hoeveelheden hebben. Voedingsdeskundige Suzan Tuinier stelt dat eigenlijk alleen vitamine D nodig is om de suppleren, andere vitamines zijn overbodig. Dit meldt NU.nl.
Lees verder