Doorgaan naar hoofdcontent

Therapeutisch gebruik van illegale drugs

Therapeutisch gebruik van illegale drugs
Er is een toename aan wetenschappelijke evidentie voor het gebruik van illegale drugs tijdens de behandeling van somatische en psychiatrische symptomen.
Lees verder

Doe-het-zelf gezondheidszorg voor zestig(pluss)ers - deel 1
60 kan misschien het nieuwe 40 zijn, in het lichaam begint er toch stilaan een en ander te veranderen. En soms gaat er al eens iets sputteren.
Lees verder

Zelfgemaakte ketchup zonder suiker
Ketchup is gemaakt van tomaatjes en zou in se dus gezond moeten zijn. Ketchup bevat inderdaad weinig vet en alle gezonde voedingsstoffen van gekookte tomaten, maar het is wel een suikerbommetje! Van deze suikervrije bereiding mag je smullen naar hartenlust.
Lees verder

Borstvoeding: Proberen via 6-6-6-6 schema
Naar aanleiding van de Internationale Week van de borstvoeding lanceerde Kind & Gezin Kind en Gezin een nieuwe campagne rond borstvoeding: de organisatie legt nu de klemtoon op het proberen, via het beeld van de vier zessen: zes uur, zes dagen, zes weken en zes maanden.
Lees verder

Kunnen asperges het ontstaan van kanker tegengaan?
Het is niet bewezen dat asperges het ontstaan van kanker kunnen tegengaan. In asperges zitten een aantal stoffen waaraan een eventuele preventieve werking tegen kanker wordt toegeschreven.
Lees verder