Doorgaan naar hoofdcontent

Rood vlees verhoogt kans op vroegtijdig overlijden

Rood vlees verhoogt kans op vroegtijdig overlijden
Het is al langer bekend dat rood vlees, zoals runds-, varkens- of lamsvlees, ongezond is en onder meer de kans op hart- en vaatziekten en bepaalde kankers verhoogt. Volgens nieuw onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift BMJ verhoogt de kans op vroegtijdig overlijden naarmate je meer rood vlees eet, en omgekeerd.
Lees verder

Zijn 10.000 stappen per dag écht nodig?
Wanneer je langer wil leven moet je niet persé de magische 10.000 stappen per dag halen. Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat oudere vrouwen die dagelijks niet meer dan 4.400 stappen zetten langer leefden dan hun leeftijdsgenoten die minder beweging hadden.
Lees verder

500 nieuwe gevallen van malaria in België
In België is het aantal aangegeven gevallen van malaria toegenomen. In 2018 noteerde het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) maar liefst 351 Belgen die malaria opliepen tijdens hun reis in het buitenland.
Lees verder

Doe-het-zelf gezondheidszorg voor zestig(pluss)ers - deel 2
Wil je als zestig(pluss)er zo goed mogelijk zorg dragen voor je gezondheid? Wil je je lijf en leden zoveel mogelijk in de watten leggen? Dan is je levensstijl de beste 'tool' en de ideale barometer. Daarop kan je checken of je de wijzer de juiste richting uitstuurt.
Lees verder

Maatje-minder-frambozenconfituur
Een heerlijke confituur die klaar is in 5 minuten en goed is voor de lijn! Wie wil er dat 's morgens niet op zijn boterhammetjes?
Lees verder