Doorgaan naar hoofdcontent

RIVM: Higher mortality during heatwave in July in the Netherlands

Higher mortality during heatwave in July in the Netherlands
During the last heatwave, almost 400 more deaths were reported than was expected on overage for that period. The additional deaths mainly concerned persons aged 75 years and older. In the week from 23 July to 28 July, it was scorching hot in the Netherlands and RIVMNational Institute for Public Health and the Environment activated the National Heat Plan. Heat can cause health effects.
Lees verder

Nationaal Hitteplan vanaf zaterdag 24 augustus actief voor heel Nederland
Het wordt warm de komende dagen. Voor veel mensen betekent dat genieten op het strand of terras. Voor anderen is het niet zo prettig. Zeker voor groepen kwetsbare mensen brengt hitte zelfs risico's met zich mee. Daarom activeert het RIVM vanaf zaterdag 24 augustus 2019 het Nationaal Hitteplan voor heel Nederland.
Lees verder

In Zuid- en Midden-Nederland kans op smog door ozon
Op zondag 25 augustus 2019 is er in Zuid- en Midden-Nederland kans op smog door ozon. Naar verwachting wordt de luchtkwaliteit "slecht". Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken. Dit advies geldt voornamelijk in de namiddag en vroege avond, omdat de lucht dan het meest...
Lees verder