Doorgaan naar hoofdcontent

PW: Herexamen 2019 PW 33/34

Herexamen 2019 PW 33/34
Wat is de eerste keus voor obese kinderen met een te hoge bloeddruk?
Lees verder

Frauderende apotheker geschorst uit BIG-register
Het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft een Limburgse apotheker, voorheen bestuurder van Verenigde Apotheken Limburg (VAL), geschrapt uit het BIG-register vanwege het omzeilen van het preferentiebeleid.
Lees verder

Elkerliek koploper bij uitwisseling gegevens
Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond heeft als eerste streekziekenhuis alle doelstellingen gehaald van het landelijke vipp-programma voor online inzage van medische gegevens door patiƫnten. Hierdoor kunnen patiƫnten onder meer binnen zeven dagen onderzoeksuitslagen, brieven van de medisch specialisten en informatie over afspraken inzien.
Lees verder

246 miljoen verpakkingen ingekocht door apotheken
Nederlandse apotheken verstrekten in 2018 gezamenlijk 232 miljoen keer een receptplichtig geneesmiddel. Daarvoor waren 246 miljoen handelsverpakkingen nodig. Dat komt per verstrekking gemiddeld uit op 1,06 verpakkingen. Zonder de verstrekkingen in weekmedicatierollen bestaat de gemiddelde verstrekking uit 1,67 verpakkingen. Dit meldt de SFK in het Pharmaceutisch Weekblad.
Lees verder

Afrikaanse apothekers hebben zeker iets gehad aan onze kennis
Ook al is farmaceutische ontwikkelingshulp minder sexy dan medische hulp, belangrijk is het wel. Reden voor Farmacie Mondiaal om ondanks tegenslagen, een bescheiden budget en 100% vrijwilligersinzet, met vertrouwen de toekomst in te gaan. Dit jaar viert de organisatie haar veertigjarig jubileum. "We blikken met een goed gevoel terug.
Lees verder

Ketogeen Dieet succesvol bij refractaire epilepsie
Het Ketogeen Dieet is succesvol bij refractaire epilepsie bij zowel kinderen als volwassenen, maar is niet zonder bijwerkingen. Ook is sprake van een aantal interacties tussen geneesmiddelen en het dieet. Gedurende het behandeltraject met het Ketogeen Dieet is de expertise en controlerende rol van de apotheker daarom van groot belang. Het Erasmus MC-Sophia kinderziekenhuis heeft een speciale ketopoli voor kinderen met therapie­resistente epilepsie.
Lees verder