Doorgaan naar hoofdcontent

‘Omkatten’ declaratiesoftware kost apotheker BIG-registratie

'Omkatten' declaratiesoftware kost apotheker BIG-registratie
Een Limburgse apotheker is door het medisch tuchtcollege geschrapt uit het BIG-register omdat hij heeft gefraudeerd met geneesmiddelen. Dankzij speciaal ontwikkelde software declareerde hij bij twee zorgverzekeraars andere (preferente) medicijnen dan de niet-preferente medicijnen die hij meegaf aan patiënten.
Lees verder

ICT-storing Tergooi: SEH gesloten
De Tergooiziekenhuizen in Blaricum en Hilversum hebben afdelingen moeten sluiten wegens een computerstoring. Het geldt voor de Spoedeisende Hulp in beide vestigingen en voor de afdelingen Eersteharthulp en Verloskunde in Blaricum.
Lees verder

Eerste chlamydiavaccin veilig en immunogeen
Een nieuw chlamydiavaccin lijkt veilig en wekt bovendien een goede immuunrespons op. Dit toonden Sonya Abraham e.a. aan in de eerste gerandomiseerde, geblindeerde fase-I-trial onder 35 vrouwen, deze week gepubliceerd in The Lancet.
Lees verder

Levensverwachting hoogopgeleiden toegenomen
De levensverwachting van hoogopgeleide 65-jarigen is de afgelopen jaren toegenomen, terwijl die van laagopgeleide leeftijdgenoten gelijk bleef.
Lees verder

Complexe zorg gehinderd door schotten
Veel complexe zorg in de eerste lijn komt niet altijd goed van de grond doordat medische en sociale professionals tegen schotten en financiële barrières oplopen. Het Nivel onderzocht hoe dat gaat in de Utrechtse wijk Overvecht, waar veel mensen met complexe (gezondheids)problemen wonen.
Lees verder

Financiering geneeskundeopleidingen onder de loep
De bekostiging van de universitaire medische opleidingen zal onder de loep worden genomen. Dat schrijft minister Ingrid van Engelshoven in antwoord op Kamervragen van Judith Tielen van de VVD, die zich afvraagt of het wel doeltreffend, doelmatig en rechtvaardig is dat de medische opleidingen substantieel meer geld ontvangen dan andere opleidingen.
Lees verder

'Besteed in opleiding meer aandacht aan suïcidepreventie'
Suïcidepreventie moet wettelijk worden opgenomen in de opleidingseisen van artsen en andere hulpverleners die te maken krijgen met patiënten met suïcidaal gedrag. Ook in de vervolgopleiding voor onder meer psychiaters, huisartsen en SEH-artsen moet er structureel aandacht voor komen.
Lees verder

Ober, waar blijft mijn wijn?
Dinsdagavond, een oubollig maar typisch Duits restaurant an der Mosel. Er was één ober die het hele restaurant bediende. Waarschijnlijk vaak voldoende voor een dinsdagavond. Maar deze dinsdag werd het gaandeweg steeds drukker in het restaurant. Tot het punt dat de ober letterlijk door de zaak rende om alles voor elkaar te krijgen.
Lees verder

Durvalumab en abemaciclib in basispakket
De medicijnen durvalumab en abemaciclib komen per september in het basispakket. Minister Bruins heeft onderhandeld over de prijs van beide middelen, maar wat de medicijnen nu kosten wordt niet bekendgemaakt.
Lees verder