Doorgaan naar hoofdcontent

Nursing: Escaperoom bepaalt of studenten verpleegkunde opleidingsplek krijgen

NURSING
Escaperoom bepaalt of studenten verpleegkunde opleidingsplek krijgen
Zowel studenten verpleegkunde als trainees spelen de escaperoom van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Waarom is een escaperoom een goede manier om kandidaten te beoordelen? En hoe bevalt deze escaperoom over klinisch redeneren?
Lees verder

Zo kan palliatieve zorg beter volgens verpleegkundigen
De overgrote meerderheid van de verpleegkundigen en verzorgenden ervaart obstakels bij het verlenen van goede palliatieve zorg. Dat blijkt uit recent Nederlands onderzoek.
Lees verder

Nieuwe opleiding tot ambulanceverpleegkundige
Verpleegkundigen zonder gespecialiseerde vooropleiding kunnen vanaf september deelnemen aan een nieuwe opleiding tot ambulanceverpleegkundige.
Lees verder

Onderzoek: 'Geen bewijs voor verband tussen nachtdienst en borstkanker'
Een cohortstudie onder 113.700 vrouwen in het Verenigd Koninkrijk heeft geen bewijs gevonden voor een verband tussen het draaien van nachtdiensten en borstkanker. Het onderzoek is degelijk uitgevoerd maar heeft wel een beperking, zegt een Nederlandse hoogleraar.
Lees verder

Student Corner: 'Met Positieve Gezondheid kom je bij de kern van het probleem'
In deze rubriek bespreken leerlingen/studenten verpleegkunde hun onderzoek afstudeerscriptie. Ze leren onderzoek doen naar vaak praktische, klinische onzekerheden; het is zonde om de uitkomsten niet met elkaar te delen. Je hebt het gespreksinstrument Positieve Gezondheid ingezet bij klinische patiĆ«nten met COPD, op jouw verpleegafdeling Pulmonologie. Waarom? 'Net als het ziekenhuis zelf, was ik benieuwd naar […]
Lees verder

Oplossing voor gebruikers schaars diareticum bumetanide
Het tekort aan het diareticum bumetanide speelt alleen voor de 1mg variant. Gebruikers kunnen in plaats daarvan deelbare 2mg tabletten gebruiken.
Lees verder

'Zorgverleners moeten beter leren van klachten'
Het leren van klachten over de zorg moet beter, schrijven onderzoekers. Hoe? En hoeveel klachten over verpleegkundigen zijn er voorgelegd aan de tuchtrechter?
Lees verder