Doorgaan naar hoofdcontent

Nederlanders verkopen soms huis om zorgkosten te kunnen betalen

Nederlanders verkopen soms huis om zorgkosten te kunnen betalen
Mensen die hoge zorgkosten maken en daardoor in de financiële problemen komen, moeten soms drastische maatregelen nemen. Soms moeten ze hun huis verkopen, scheiden of vakanties afschaffen. Dit meldt RTL Nieuws, dat hier zelf onderzoek naar deed.
Lees verder

Park Heerenveen krijgt zorgboerderij voor dagbesteding volwassen
Heerenveen zal in het park Ten Woude een zorgboerderij voor dagbesteding krijgen. Het plan zit al meerdere jaren in de planning en wordt nu ook daadwerkelijk uitgevoerd. Omwonenden hadden eerst bezwaren en na enkele aanpassingen kan de zorgboerderij er daadwerkelijk gaan komen. Er is in eerste instantie plek voor tien volwassen cliënten met een beperking, na een periode van vijf jaar kan dit...
Lees verder

Nachtopvang Breda weert dakloze GHB-verslaafden
GHB-verslaafden die geen vaste woonplaats meer hebben, mogen van nachtopvanglocaties niet meer gebruikmaken van hun diensten. Ze zouden te gevaarlijk zijn voor andere daklozen en medewerkers. Zodoende belanden deze verslaafden in het bos. Dit meldt de Volkskrant.
Lees verder

Politie waarschuwt ouderen voor babbeltruc pakketbezorgers
Deze zomer zijn vier vrouwen tussen de 80 en 90 jaar oud slachtoffer geworden van een babbeltruc in de omgeving van Hoorn. Hierbij is gebruik gemaakt van een truc die vaker wordt gebruikt bij oudere mensen. De politie wil ouderen en hun familie waarschuwen voor deze voorvallen. Dit meldt Politie.nl.
Lees verder

Aandacht gevraagd voor rusteloze benen met looptocht naar Denemarken
Rusteloze benen is iets wat ongeveer een miljoen Nederlanders hebben, maar waar nog niet altijd veel aandacht voor is. Daarom loopt Lucy Hoekstra, zelf ook patiënt met het Restless Legs Syndrome (RLS), een speciale tocht om aandacht te vragen voor het vervelende syndroom. Ze loopt zo'n 573 kilometer naar haar zus in Denemarken. Anderen mogen ook een stuk van de route met haar meelopen om aandacht...
Lees verder

Zwolse kinderopvangorganisaties laken vaccinatieplannen VVD
De VVD in Zwolle wil dat ouders verplicht worden om hun kinderen te laten vaccineren voordat zij op de kinderopvang beginnen. Kinderopvang Doomijn en kinderopvang Partou in Zwolle zijn echter tegen het plan en willen hierin het beleid van RIVM volgen. Dit meldt Algemeen Dagblad.
Lees verder

Vrouw die na epilepsie dodelijk ongeluk veroorzaakte krijgt straf
De 54-jarige Julia H. uit Rockanje heeft een voorwaardelijke celstraf van een half jaar opgelegd gekregen voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval na een epileptische aanval. Het gerechtshof in Den Haag vindt dat de vrouw verantwoordelijk is voor de twee doden, omdat zij tegen beter weten in toch in de auto is gestapt. Julia H. heeft al meerdere ongelukken veroorzaakt doordat zij tijdens het...
Lees verder

NVA: 'Schaf CBR-keuring voor mensen met autisme af'
De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) roept minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur op om de CBR-keuringen voor mensen met autisme af te schaffen. Uit eigen onderzoek door de NVA naar cijfers over het verband tussen autisme en auto-ongelukken blijkt dat er helemaal geen cijfers zijn. Dit meldt NVA.
Lees verder

Listeria-bacterie gevonden in leverworst AH
Supermarktketen Albert Heijn haalt de 'AH Leverworst (170 gram in plakjes)' terug vanwege listeria. De bacterie is bij een kwaliteitscontrole gevonden in de pakjes met een maximale houdbaarheidsdatum van 2 september 2019. Het gaat alleen om de producten met deze specifieke houdbaarheidsdatum.
Lees verder

'Melatonine wordt te vaak verkeerd en zonder begeleiding gebruikt'
Melatoninepillen die bij de drogisterij te koop zijn, worden steeds meer, en zonder doktersrecept, gebruikt als slaapmiddel. Als het aan een groep van vijfhonderd wetenschappers en artsen ligt, kunnen mensen die slecht slapen alleen nog melatonine krijgen op doktersrecept of gebruiken met begeleiding. Wie melatonine niet goed gebruikt, kan er juist slechter door gaan slapen. Dit meldt NOS.
Lees verder