Doorgaan naar hoofdcontent

LUMC: Kijken is de (genees)kunst: LUMC start nieuwe Honours class geneeskunde

Kijken is de (genees)kunst: LUMC start nieuwe Honours class geneeskunde
Het Leids Universitair Medisch Centrum start in oktober 2019 de nieuwe Honours class 'kijken is de (genees)kunst'. Doel van deze Honours class voor Leidse bachelorstudenten is het beter leren waarnemen en interpreteren in de geneeskunst met behulp van kunst.
Lees verder

Biomarkermeting in bloed helpt bij inschatten kwetsbaarheid ouderen
Verouderingsonderzoekers onder leiding van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hebben een combinatie van biomarkers in het bloed gevonden die kan helpen de gezondheidsstatus en kwetsbaarheid van ouderen in te schatten. Hun meting gaf consistente resultaten voor mannen en vrouwen boven de zestig jaar in vijf Europese landen.
Lees verder

Nieuw middel boekt goede resultaten bij lastig behandelbare migraine
Een nieuw middel tegen migraine blijkt goed te werken bij patiënten die een lastig behandelbare vorm van de ziekte hebben. Dat blijkt uit een studie onder ruim 800 patiënten, waarvan de resultaten recent werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet.
Lees verder

Medicijn tegen afstoting donornier door BK-virus zet eerste stap naar kliniek
Infectie met het BK-virus kan bij niertransplantatiepatiënten leiden tot een ernstige vermindering van nierfunctie en soms zelfs verlies van de getransplanteerde nier. Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn een oplossing op het spoor en krijgen ruim 900.000 euro om deze naar de kliniek te brengen.
Lees verder

LUMC PEP-talks: wetenschap voor niet-wetenschappers
Wat gebeurt er nou eigenlijk op al die labs en onderzoeksafdelingen? Elke tweede donderdag van de maand doet een LUMC-wetenschapper een boekje open tijdens de nieuwe PEP-talks. Iedereen is van harte welkom.
Lees verder