Doorgaan naar hoofdcontent

LUMC: 1,5 miljoen voor bestrijding van tropische infectieziekten

1,5 miljoen voor bestrijding van tropische infectieziekten
Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de TU Delft krijgen 1,5 miljoen euro voor hun strijd tegen vergeten tropische en aan armoede gerelateerde infectieziekten. Ze gebruiken het geld voor twee projecten: een over smart diagnostics voor malaria, schistosomiasis en worminfecties en een over controlled human infections-model.
Lees verder

Veel meldingen exotische hooikoortsplant in 2018
Vorig jaar werden bijna zeventig procent meer waarnemingen gedaan van Alsemambrosia in het openbaar dan in voorgaande jaren. Het is echter nog onduidelijk of de warmte van vorig jaar tot meer zaadzetting heeft geleid. Om te voorkomen dat deze plant het hooikoortsseizoen verlengt, starten FLORON, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), de Natuurkalender/Wageningen Universiteit, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Pollennieuws/Flora van Nederland  een jaarlijkse Ambrosiacampagne.
Lees verder

Kom kijken naar de hoogtepunten van 30 jaar kunstcollectie in het LUMC
De afgelopen 30 jaar heeft het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een veelzijdige en gerenommeerde kunstcollectie opgebouwd. Daarover verscheen deze zomer het boek 'Kunst laat het LUMC zien'. Wilt u de werken uit onze collectie een keer in het echt bekijken? In Galerie LUMC kunt u tot en met zondag 8 september de hoogtepunten uit het boek over de collectie bewonderen.
Lees verder

Hoe geven we kinderen een goede start? Praat mee tijdens de werkconferentie van de LUMC-Campus Den Haag
De eerste 1000 dagen van kinderen zijn essentieel voor hun verdere levensontwikkeling. Hoe zorgen we ervoor dat zij een vliegende start krijgen? Daar kunt u dinsdag 3 september over meepraten tijdens de werkconferentie 'de eerste 1000 dagen' van de LUMC-Campus Den Haag.
Lees verder

Nieuwe hoogleraar gaat voor de beste zorg voor patiƫnten met jeugdreuma
Kinderreumatoloog Rebecca ten Cate is elke dag bezig om de zorg voor haar patiƫnten nog beter te maken. Per 1 juli 2019 is ze benoemd tot Leidse hoogleraar Kindergeneeskunde, in het bijzonder kinderreumatologie.
Lees verder