Doorgaan naar hoofdcontent

'Lagere dosering hartfalenmedicatie voor vrouwen'

'Lagere dosering hartfalenmedicatie voor vrouwen'
Uit onderzoek van het UMCG blijkt dat de optimale dosering van medicatie voor vrouwen met hartfalen aanzienlijk lager ligt dan voor mannen. Wereldwijd gelden voor mannen en vrouwen nu nog dezelfde streefstandaarden voor bijvoorbeeld bètablokkers. Hoog tijd om de biologische verschillen tussen mannen en vrouwen met hartfalen nader te onderzoeken, stellen de onderzoekers. Dit meldt UMCG.
Lees verder

Lentis Kliniek Groningen voldoet aan eerste deel aanwijzing
Lentis, Kliniek Groningen, voldoet aan het eerste deel van een eerder opgelegde aanwijzing. Deze aanwijzing had als doel om de tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van de zorg op te lossen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had een last onder dwangsom opgelegd omdat Lentis niet op tijd voldeed aan de aanwijzing. De aanbieder van geestelijke gezondheidszorg (ggz) heeft voldoende...
Lees verder

Inspectie geeft aanwijzing aan thuiszorgorganisatie Zeker in de Zorg
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Zeker in de Zorg bv, een thuiszorgorganisatie in Delft, Zoetermeer en omgeving, een aanwijzing gegeven. De zorgaanbieder moet binnen vier maanden de kwaliteit van zorg verbeteren. Dit meldt de inspectie.
Lees verder

Tien artsen JBZ voor tuchtrechter om overlijden baby Luna in 2014
De ouders van de in 2014 overleden baby Luna, hebben bij het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg een klacht ingediend tegen artsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Zij houden tien artsen verantwoordelijk voor de fouten die tijdens de zwangerschap en bij de bevalling werden gemaakt. Dit meldt Algemeen Dagblad.
Lees verder

Belang van rookmelder nogmaals aangekaart na afgebrande kinderkamer
Onlangs wist een moeder met haar kind ternauwernood te ontsnappen uit een kinderkamer die in de brand stond. De brandweer deelde een bericht en foto's op Facebook die nogmaals duidelijk maken wat het belang van rookmelders is. De airco vloog in de brand en hoewel moeder en kind net op tijd uit het huis konden komen, wil de brandweer ouders oproepen rookmelders te plaatsen. Dit meldt RTL Nieuws.
Lees verder

Honderden zedenzaken blijven te lang liggen bij zedenpolitie
Door drukte en onderbezetting bij de zedenpolitie blijven veel zedenzaken erg lang liggen. Bij minstens 350 zaken per jaar duurt het maanden tot soms een jaar voordat er onderzoek wordt gestart. Dit bevestigt de zedenpolitie na onderzoek van Nieuwsuur. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.
Lees verder

MST ziet wéér patiënt met gedeeltelijke dwarslaesie door lachgas
In het Medisch Spectrum in Twente (MST) lag onlangs een jongere die een gedeeltelijke dwarslaesie heeft opgelopen door overmatig gebruik van lachgas. Bij hem is een beschadigde ruggenmerg vastgesteld. Hij gebruikte dagelijks zo'n honderd lachgasballonnen. Dit meldt de Telegraaf.
Lees verder

Hoe is de zorgverzekering in Nederland geregeld?
Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basispakket van de zorgverzekering hebben. De Rijksoverheid bepaalt wat erin dit pakket zit: medisch noodzakelijke zorg waar iedereen recht op heeft. Zorgverzekeraars bepalen zelf wat in aanvullende verzekeringen zit.
Lees verder

Nabestaanden schrikken van hoge kosten mortuarium ziekenhuis
Regelmatig worden nabestaanden geconfronteerd met een rekening van het mortuarium als de patiënt is overleden in het ziekenhuis. Veel mensen weten niet dat het mortuarium geen onderdeel van het ziekenhuis is, maar een losstaand bedrijf. Uitvaartondernemers lukt het niet altijd om het lichaam binnen drie uur op te halen, waardoor het eerst gekoeld moet worden. De rekening kan honderden euro's...
Lees verder

Gesloten jeugdzorginstellingen hebben moeite met terugdringen isolaties
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vreest dat gesloten jeugdzorginstellingen in 2022 nog steeds gebruikmaken van isolaties. Dat terwijl is afgesproken dat zij vanaf dan nul gedwongen afzonderingen meer zullen uitvoeren. De inspectie baseert haar oordeel op basis van recente bezoeken aan bijna alle jeugdzorgplus-locaties in Nederland. Dit meldt de Volkskrant.
Lees verder