Doorgaan naar hoofdcontent

Kanker op de SEH

Kanker op de SEH
Bij zijn eerste toespraak voor de deur van 10 Downing Street als nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk noemde Boris Johnson een van zijn belangrijkste voornemens een afspraak bij de huisarts binnen drie weken mogelijk te maken. Inderdaad is het in Engeland vrijwel onmogelijk om binnen een maand terecht te kunnen bij de huisarts voor een urgente klacht. Veel Engelsen gaan daarom voor acute kwalen direct naar de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis of maar helemaal niet naar de dokter.
Lees verder

Revalideren in Utah
De bovenlaag van de bevolking op Aruba is nogal geori├źnteerd op Amerika. Het verbaasde me dan ook niet toen ik enkele maanden geleden van de verzekering het verzoek kreeg om een uitspraak te doen over de redelijkheid van vergoeding van een behandeling in de VS.
Lees verder

Troponine voorspelt hartklachten bij Vierdaagse-wandelaars
Een sterk verhoogd troponine na langdurig wandelen is mogelijk een voorspellende factor voor verhoogde mortaliteit en grote cardiovasculaire events bij oudere langeafstandswandelaars.
Lees verder

De bevlogenheidsepidemie
'Niet flitsen!' roept Raymond als ik een paar jonge zeeschildpadjes wil fotograferen. Ze zijn net uit het ei gekropen. Flitslicht kan ze lelijk van de wijs brengen. We staan aan de noordkust van Aruba. Het is bijna donker. Op het strand spartelen de schildpadjes naar de branding toe.
Lees verder

Meeste mazelenbesmettingen sinds 2006
Het eerste halfjaar van 2019 is een recordaantal gevallen van mazelen gemeld bij de World Health Organization (WHO). Sinds 2006 lag dit aantal nooit zo hoog en vergeleken met augustus vorig jaar zijn er drie keer zoveel infecties gerapporteerd.
Lees verder

De laatste
Ik heb enorm genoten in ons ziekenhuis – het is de mooiste baan die er is en ik heb geboft met 'mijn' ziekenhuis. Maar de druk, mentaal en qua uren, is enorm. Hoe ik dat heb volgehouden? Ik denk: door te relativeren. Als columnist van Medisch Contact heb ik dat ook vijf jaar mogen doen. Ik dank de redactie dat ik die ruimte heb gekregen en de vele lezers voor de gemengde reacties die ik heb mogen oproepen. Het ga u goed!
Lees verder

Medische gegevens CBR bij verkeerde klanten beland
Door problemen met het inscannen en digitaliseren van medische formulieren bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zijn priv├ęgegevens van klanten in dossiers van anderen beland.
Lees verder

Ziekenhuis in oorlogstijd
In de zorg stonden vorig kwartaal 38 duizend vacatures open; in deze sector nam het aantal vacatures met 3 duizend het meest toe van alle sectoren.
Lees verder

Recordaantal vacatures in de zorg
In de zorg stonden vorig kwartaal 38 duizend vacatures open; in deze sector nam het aantal vacatures met 3 duizend het meest toe van alle sectoren.
Lees verder