Doorgaan naar hoofdcontent

Hulpmiddel voor overbelaste huisarts

ZORGVISIE
Hulpmiddel voor overbelaste huisarts
Huisartsen en andere zorgverleners in de regio Eindhoven bundelen hun ict-infrastructuur. Digitalisering als remedie tegen personele schaarste, groeiende werkdruk en om continuïteit van zorg te garanderen.
Lees verder

E-healthtoepassing geeft vrouwen meer regie tijdens zwangerschap
De e-healthtoepassing [email protected], bedoeld voor zwangere vrouwen met een verhoogd risico op een hoge bloeddruk en ontwikkeld door het UMC Utrecht, blijkt erg succesvol. Zwangere vrouwen hebben er voordeel van en zorgmedewerkers kunnen er efficiënter door werken.
Lees verder

'Ik heb me altijd al gehouden aan de gedragscode'
Buurtzorgbestuurder Jos de Blok houdt zich aan de gedragscode zorg en heeft dat naar eigen zeggen ook altijd gedaan. Van bevoordeling van zichzelf was geen sprake, constateren ActiZ en Buurtzorg. Jos de Blok: 'Er was niets aan de hand.'
Lees verder

'Voor wegvallen acute zorg is geen blauwdruk'
Isala in Zwolle heeft te maken met een flinke toename van inwoners uit de regio die van haar afhankelijk zijn van hun acute verloskunde. Dat komt doordat de Treant Zorggroep in Hoogeveen geen acute verloskunde meer aanbiedt en deels ook vanwege het omvallen van het MC Zuiderzee in Lelystad. Wat betekent dit voor Isala en voor de samenwerking in de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen?
Lees verder

MijnIBDcoach monitort chronische darmpatiënten thuis
Op 12 juli stuurde minister Bruins de Tweede Kamer een brief met zijn visie op ontwikkelingen in het ziekenhuislandschap. Daarin gaf hij een aantal goede voorbeelden van zorg dichtbij waar het kan. Een daarvan is de onlangs bekroonde MijnIBDcoach, een tool voor thuismonitoring van mensen met de chronische darmaandoening IBD.
Lees verder

Medisch Centrum Leeuwarden start nieuwe organisatiestructuur in zes zorgeenheden
Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) doet per 1 oktober 2019 afstand van de huidige organisatiestructuur in vakgroepen. In navolging van onder meer het Karolinska ziekenhuis in Zweden en het Nederlandse Reinier de Graaf, gaat MCL zijn zorg rondom zes primaire zorgeenheden organiseren.
Lees verder

HIP investeert fors in groei mantelzorgorganisatie
Mantelaar, een organisatie die medisch studenten koppelt aan ouderen voor zorg en gezelschap, krijgt 'enkele tonnen' van Health Investment Partners (HIP). Deze financiële impuls moet ervoor zorgen dat het aantal ouderen dat mantelzorg van studenten krijgt de komende drie jaar vervijfvoudigt.
Lees verder