Doorgaan naar hoofdcontent

Herhaalde oproep subsidies Geweld hoort nergens thuis

Herhaalde oproep subsidies Geweld hoort nergens thuis
Het programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT) brengt, nu de zomervakantie op zijn einde loopt, nogmaals twee subsidieoproepen onder de aandacht. Het betreft twee oproepen die vallen binnen het onderzoeksprogramma van GHNT. Dit meldt huiselijkgeweld.nl.
Lees verder

Personeel St Jansdal overhandigt vakantiekaart voor beter cao
Op donderdag 22 augustus gaan ook de cao-acties in het St Jansdal van start. Medewerkers overhandigen op die dag 'vakantiekaarten' aan bestuursvoorzitter Relinde Weil. Mogelijk volgen later andere acties. Dit meldt de Stentor.
Lees verder

Niet zeker of ouderen geld terugkrijgen van afgelast festival Forever Young
De organisatie van het afgelaste Forever Young Festival hoopt ouderen de kosten voor hun kaartje terug te kunnen geven, maar laat dat afhangen van afspraken met leveranciers en sponsoren. Krijgen ze het geld niet terug, dan krijgen ouderen een kaartje voor eventueel volgende editie. Dit meldt Omroep Flevoland.
Lees verder

Alexander Rinnooy Kan neemt rol van verkenner BIG-2 op zich
Op verzoek van minister Bruno Bruins voor Medische Zorg neemt Alexander Rinnooy Kan de rol van verkenner op zich rondom de discussie over wetsvoorstel BIG-2. Over dit voorstel is in de zomer onrust ontstaan bij een deel van de verpleegkundigen. Bruins heeft daarom onlangs besloten tot een pas op de plaats en wil dat de verkenner nu onderzoekt wat de vervolgstappen zijn. Dit meldt Rijksoverheid.
Lees verder

NZa stelt tarieven forensische zorg 2020 vast
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft nieuwe maximumtarieven vastgesteld voor de forensische zorg. Net als in de gespecialiseerde ggz en generalistische basis-ggz dalen de tarieven licht ten opzichte van 2019. De tarieven zijn vastgesteld op basis van de uitkomsten van een groot opgezet kostenonderzoek in de ggz en forensische zorg. Hier is sinds het voorjaar van 2018 samen met de sector aan...
Lees verder

Huisarts die SCEN-arts via videogesprek consulteerde handelde zorgvuldig
Een huisarts op de BES-eilanden die via een videogesprek telefonisch consulteerde met een SCEN-arts in Nederland, heeft de euthanasie op één van zijn patiëntes medisch zorgvuldig uitgevoerd. De vrouw woonde eveneens op de BES-eilanden en het aantal huisartsen aldaar is zeer beperkt. Ze kennen elkaar goed en de schijn van afhankelijkheid is niet te vermijden. Om die reden koos de arts van de vrouw...
Lees verder

MUMC+ en Máxima MC versterken elkaar in kinderorthopedie
De beste orthopedische zorg voor kinderen, door de juiste dokter, bij het ziekenhuis in de buurt. Dat is het doel van een nieuwe uitwisseling tussen kinderorthopeden van Maastricht UMC+ (MUMC+) en Máxima MC (MMC). De artsen hebben ieder een eigen expertise en versterken elkaar door in beide ziekenhuizen te gaan werken. Zo worden de krachten op het gebied van kinderorthopedie in Zuidoost-Nederland...
Lees verder

'Info over medicijnen en zwangerschap op fora en blogs vaak niet betrouwbaar'
Zwangere vrouwen die hun informatie over veilig medicijngebruik van blogs, fora en social media halen, kunnen dat beter niet doen. Uit onderzoek van het Radboudumc blijkt dat 40 procent van de berichten die op dergelijke media geplaatst worden, onjuiste informatie bevat. Dit meldt de Volkskrant.
Lees verder

Man die zwangere vrouw mishandelde gaat zelf naar politie
Een 24-jarige man uit Amstelveen is door de politie aangehouden op verdenking van het mishandelen van een zwangere vrouw in het Amsterdamse Bos. De verdachte is na berichtgeving in de media zelf naar de politie gegaan. Hij nam een advocaat mee naar het politiebureau en legde daar een verklaring af. Dit meldt NOS.
Lees verder

Eindhoven op de vingers getikt om toekenning huishoudelijke hulp
De gemeente Eindhoven wordt stap voor stap afgestraft voor de wijze waarop het huishoudelijke hulp toekent. Er liggen hierover 160 zaken bij de bestuursrechter, waarvan inmiddels vier zijn behandeld. In drie gevallen moet de gemeente haar toekenning van huishoudelijke hulp wijzigen en in één geval moet Eindhoven de situatie van de hulpvrager herbeoordelen. Dit meldt Binnenlands Bestuur.
Lees verder