Doorgaan naar hoofdcontent

Boete voor vrouw die zonder artsendiploma AVG-opleiding deed

Boete voor vrouw die zonder artsendiploma AVG-opleiding deed
Een vrouw heeft een boete opgelegd gekregen, omdat zij tussen 2014 en 2017 onbevoegd werkte als arts verstandelijk gehandicapten in opleiding. Zij was niet afgestudeerd als arts en had ook geen BIG-registratie. Ze wordt nu niet meer vervolgd.
Lees verder

Guatemala krijgt oud-chirurg als president
De rechts-conservatieve Alejandro Giammattei wordt de nieuwe president van Guatemala. De 63-jarige oud-chirurg en gewezen gevangenisdirecteur, die zelf multiple sclerose heeft, won zondag de verkiezingen nadat hij voor de vierde keer meedeed.
Lees verder

Positie verpleegkundigen wordt opnieuw besproken
De beroepsvereniging van verpleegkundigen, de zorgwerkgevers en de vakbonden gaan een poging doen de huidige onrust onder verpleegkundig personeel te tackelen. Dat schrijft het AD.
Lees verder

Minder pijnstilling en blije patiënten door muziek
Het luisteren naar muziek voor, tijdens en na een operatie kan het postoperatief gebruik van opioïden en intraoperatieve behoefte aan sedativa verminderen. Bovendien vinden patiënten het een leuke ervaring. Dit blijkt uit een systematische review en meta-analyse van het Erasmus MC, gepubliceerd in Annals of Surgery.
Lees verder

Kritiek op verlaging tarieven ggz
De verlaging van de ggz-tarieven door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) per 2020 is onacceptabel, vindt GGZ Nederland. De brancheorganisatie tekent bezwaar aan en zal desnoods naar de rechter stappen.
Lees verder

Ophef om borstkankerstudie
Borstamputaties bij BRCA-mutatiedraagsters zijn onnodig, kopten media naar aanleiding van een Nederlandse borstkankerstudie. Dit leidde tot veel onrust bij patiënten. Ook aan de methodologie van het onderzoek leken haken en ogen te zitten. 'Deze overlevingsdata moeten van tafel.'
Lees verder

Nieuwe ggz-cao nu definitief
Medisch specialisten in ggz-instellingen gaan er de komende drie jaar gemiddeld 3,3 procent in salaris op vooruit en krijgen ook meer inspraak in de organisatie. Dat is vastgesteld in de nieuwe cao voor de ggz, waarmee een meerderheid van de medisch specialisten en andere werknemers hebben ingestemd.
Lees verder

Hautaine Fransen
Van mijn vrouw mag ik niet aan alle Fransen een hekel hebben. En dat heb ik natuurlijk ook niet. Maar een generaliserende opmerking wil me nog weleens ontsnappen als de gemaakte reservering voor het diner niet geldt omdat ik deze niet dubbel heb bevestigd. Of de bediening op een terras of in een winkel weer eens uitblinkt in een combinatie van chagrijn en desinteresse.
Lees verder

CPb: 'Verslechterende match cliënt en beschermde woonvorm'
Het aantal cliënten dat buiten de eigen regio in een beschermde woonvorm gaat wonen, is met ongeveer 20 procent gedaald. Maar binnen de eigen regio is de match tussen cliënt en zorgaanbieder echter niet altijd goed en het risico daarop neemt per 2022 toe.
Lees verder