Doorgaan naar hoofdcontent

Blog: ACM steunt patiëntenorganisaties

ZORGVISIE
Blog: ACM steunt patiëntenorganisaties
Afspraken tot verplaatsing van zorg zijn gebaseerd op een gedeeld en openbaar regiobeeld. Dit is de eerste van vijf voorwaarden die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) hanteert om afspraken tussen zorgaanbieders over zorgverplaatsing goed te keuren, ook als deze concurrentie beperken.
Lees verder

Blog: Middenmanager krijgt er nieuwe rollen bij
In het kader van een promotieonderzoek hebben wij onderzocht op welke wijze middenmanagers bezuinigingsmaatregelen realiseren. Hiertoe zijn interviews gehouden met veertig middenmanagers van zorgafdelingen, een functieafdeling, laboratoria en radiologie en tien zorgprofessionals in diverse typen ziekenhuizen in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat middenmanagers naast hun traditionele rollen ook nieuwe rollen moeten vervullen.
Lees verder

Blog: VWS steunt Maasziekenhuis, en terecht
Ziekenhuisbestuurders en wetenschappers hebben drie bezwaren tegen de financiële steun van minister Bruins aan het Maasziekenhuis te Boxmeer. Gezondheidseconoom Guus Schrijvers staat achter de jaarlijkse exploitatiebijdrage van VWS voor het ziekenhuis tot 2022.
Lees verder

Plastic hamer
Voor de grote bedrijfsapplicatie, ZIS, XIS, KIS of Praktijk-Informatie-Systeem, zijn applicatiebeheerders aangesteld. Maar waar is de beheerder voor al die andere applicaties, vraagt Berend de Vries zich af.
Lees verder