Doorgaan naar hoofdcontent

AH Bapao rundvlees uit de schappen om verwisseling van ingrediënten

AH Bapao rundvlees uit de schappen om verwisseling van ingrediënten
De winkelketen Albert Heijn haalt het product AH Bapao rundvlees uit de schappen. In de verpakking kan kip zitten in plaats van rundvlees. Daardoor kloppen de ingrediënten en allergenen die erop staan niet.
Lees verder

Radio 2-dj's Stenders en Van der Goes in actie voor KWF
NPO Radio 2 komt begin september weer in actie voor KWF Kankerbestrijding. In de nationale collecteweek van maandag 2 tot en met vrijdag 6 september gaan vrijwel alle dj's op de zender radio maken voor KWF.
Lees verder

Gezondheidsraad akkoord met NIPT voor 16- en 17-jarigen
Als het aan het NIPT consortium ligt, mogen ook zwangere 16- en 17-jarigen een niet-invasieve prenatale test doen om te achterhalen of hun ongeboren kindje een ernstige aangeboren afwijking heeft. Sinds 2017 mag iedere zwangere vrouw hier binnen een onderzoekssetting gebruik van maken om een eventueel syndroom van Down, Patau of Edwards te ontdekken. Dit meldt de Gezondheidsraad.
Lees verder

Biomarkermeting in bloed helpt bij inschatten kwetsbaarheid ouderen
Verouderingsonderzoekers onder leiding van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hebben een combinatie van biomarkers in het bloed gevonden die kan helpen de gezondheidsstatus en kwetsbaarheid van ouderen in te schatten. Hun meting gaf consistente resultaten voor mannen en vrouwen boven de zestig jaar in vijf Europese landen. Dit meldt LUMC.
Lees verder

Nog steeds te veel suiker in ontbijtkoeken
De Consumentenbond heeft binnen een eigen onderzoek kunnen vaststellen dat in veel in supermarkten verkochte ontbijtkoeken flink wat suiker zit. Volgens het van oorsprong Franse voedselkeuzelogo Nutri-Score, krijgen alleen de nul procent suiker-ontbijtkoek en de lage calorie-ontbijtkoek een A. Andere krijgen op schaal van A tot E een C of D. Dit meldt de Consumentenbond.
Lees verder

Flinke toename meldingen kindermishandeling regio Leiden
Het aantal meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling is in Leiden en omstreken de afgelopen drie maanden met meer dan 30 procent gestegen ten opzichte van diezelfde periode in 2018. Toch wil Veilig Thuis daar geen harde conclusies aan verbinden. Dit meldt huiselijkgeweld.nl op basis van berichtgeving in het Leidsch Dagblad.
Lees verder

Koningin Máxima aanwezig bij 35-jarig bestaan Alzheimer Nederland
Koningin Máxima brengt dinsdagmiddag 10 september een bezoek aan het Alzheimer Trefpunt De Til in Giessenburg waar Alzheimer Nederland een deel van haar 35-jarig bestaan viert. Tijdens het bezoek reikt directeur-bestuurder Gerjoke Wilmink van Alzheimer Nederland het eerste gouden vergeet-me-nietje uit aan een gouden vrijwilliger van de organisatie. Aansluitend spreekt de koningin met patiënten en...
Lees verder

Rucphen past werkwijze rondom aflopende zorgindicaties Wmo aan
Op aandringen van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid gaat de gemeente Rucphen inwoners actief informeren wanneer een lopende Wmo-zorgindicatie afloopt. Bij veel gemeenten gebeurt dit nu niet, waardoor een inwoner met een zorgvraag opeens zonder zorg kan komen te zitten. Rucphen informeerde eerder alleen inwoners met een indicatie vanaf 1 januari 2019, maar vanaf nu wordt iedereen over een...
Lees verder

Contactloos en efficiënt monitoren van vroeg geboren baby's
Elk jaar worden er bijna 15 miljoen baby's te vroeg geboren die zorg nodig hebben op een neonatale intensive care unit (NICU). Moderne NICU's hebben enorme vooruitgang geboekt wat betreft de toepassing van technologie. Toch valt er nog steeds veel te doen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en comfort. Rohan Joshi, promovendus aan de Technische Universiteit Eindhoven, ontwikkelde in...
Lees verder

FNV wil onderzoek naar gevolgen fijnstof voor Schipholpersoneel
Er moet onderzoek gedaan worden naar de gevolgen van fijnstof en ultrafijnstof onder medewerkers van Schiphol, met name voor platformmedewerkers. Dat bepleit de FNV in EenVandaag zaterdag naar aanleiding van het RIVM-onderzoek onder omwonenden van de luchthaven, zo meldt de vakbond.
Lees verder