Doorgaan naar hoofdcontent

Aanwijzing Apotheek van Maarseveen beëindigd wegens faillissement

Aanwijzing Apotheek van Maarseveen beëindigd wegens faillissement
Omdat Apotheek van Maarseveen in Hilversum afgelopen mei failliet is verklaard, heft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) de aanwijzing op de apotheker op. De aanwijzing werd opgelegd omdat er een apotheker ontbrak die stond ingeschreven in het register van gevestigde apothekers en omdat er onvoldoende bevoegd en bekwaamd personeel aanwezig was. Dit meldt IGJ.
Lees verder

'Deel peuter-multivitamines schiet tekort'
Veel multivitamines voor peuters zijn niet afgestemd op de behoefte van jonge kinderen. Bijna de helft bevat (veel) te weinig vitamine D en drie producten hebben een onaanvaardbaar hoge dosis vitamine A of foliumzuur, zegt de Consumentenbond. De bond onderzocht 37 multivitamines geschikt voor kinderen tot 4 jaar.
Lees verder

Oud-topman in zorg moet 2 miljoen euro terugbetalen
De voormalige bestuurder van de zorginstelling Zorg Stichting Vivence (ZSV) en zijn partner moeten in totaal 1.945.393 euro betalen aan de schatkist. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag bepaald tijdens de behandeling van een ontnemingsvordering. Het vonnis is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM) eerder op de dag.
Lees verder

Beveiliger zorginstelling mishandeld door psychiatrische cliënt
Een 26-jarige cliënt die in de psychiatrische instelling in Halsteren verblijft, heeft onlangs twee beveiligers mishandeld. Het voordat vond plaats aan de Hoofdlaan in Halsteren, waarna de politie werd ingeschakeld om de man in de cel te zetten. Dit meldt BN DeStem.
Lees verder

Blokhuis: 'Snel vaccinatiegraad weer naar 95 procent brengen'
Staatssecretaris Blokhuis werkt samen met GGD-en om de vaccinatiegraad in alle gemeenten op het veilige niveau van 95 procent te krijgen. Hoewel met eerdere maateregelen de dalende trend is stopgezet, is dat volgens Blokhuis nog niet genoeg. In dertien gemeenten ligt de vaccinatiegraad lager dan 80 procent, wat een gevaar voor de volksgezondheid kan zijn. Dit meldt Skipr.
Lees verder

Eerste officiële klacht over ziekenhuis dat nikabdraagster weigert
Het Diakonessenhuis in Utrecht heeft op Facebook en officieel een klacht ontvangen van een vrouw die vanwege haar nikab hulp zou zijn geweigerd. De receptioniste bij de gipskamer wilde haar wel helpen, maar alleen als ze haar nikab zou afdoen. Een chirurg zou bovendien een ongepaste opmerking hebben gemaakt. Dit meldt Algemeen Dagblad.
Lees verder

De vliegende coach
De eerste keer dat ik vloog was ik in mijn eentje naar Engeland. Ik vond het doodeng en op het moment dat het vliegtuig opsteeg greep ik de hand van mijn onbekende buurman die het allemaal best vond, de schat.
Lees verder

Nutri-Score 'ontmaskert' ongezonde etenswaren
Voedselwaakhond foodwatch claimt aan de hand van de zogeheten Nutri-Score dat veel etenswaren die door voedingsmiddelenfabrikanten als 'gezond' worden aangeprezen, dit helemaal niet zijn.
Lees verder

Directeur Bram van de Langenberg weg bij Mosae Zorggroep
Directeur Bram van de Langenberg van Mosae Zorggroep in Maastricht heeft afscheid moeten nemen van de organisatie. Hij en interim-bestuurder Anitra Louwers bleken een slechte combinatie, waardoor de raad van toezicht zich genoodzaakt voelde om vaarwel te zeggen tegen Van de Langenberg die sinds 1 april 2018 bestuurder was. Dit meldt De Limburger.
Lees verder

Zorgverzekeraar Menzis zet zich in tegen personeelstekort
Zorgverzekeraar Menzis is hard aan het werk om het personeelstekort in de zorg terug te dringen. Zo wordt er samengewerkt met verschillende partijen om plekken te creëren voor mensen die ergens moeten aansterken voor ze naar huis kunnen, en het inzetten van technologie. Dit meldt Skipr.
Lees verder