Doorgaan naar hoofdcontent

Aangereden baby nog steeds in ziekenhuis: toestand onbekend

Aangereden baby nog steeds in ziekenhuis: toestand onbekend
De baby die maandag werd aangereden door een grijze Volkswagen personenauto ligt nog steeds in het ziekenhuis. Hoe ernstig zijn of haar verwondingen zijn, is niet bekend. De zoektocht naar de verdachte is nog steeds gaande. Dit meldt NU.nl.
Lees verder

Geheugen kan verbeterd worden met rennen bij MS-patiënten
Patiënten met Multiple Sclerose (MS) kunnen verbeteringen in hun geheugen ervaren door rentraining. Dit blijkt uit onderzoek van het AmsterdamUMC. Tijdens de rentraining wordt de hippocampus actiever, waardoor er meer communicatie plaats vindt tussen de hersengebieden. Cognitieve problemen komen vaak voor bij mensen die lijden aan MS. Dit meldt AmsterdamUMC.
Lees verder

CPB: 'Decentrale bekostiging beschermd wonen'
Het aandeel cliënten met psychische problemen dat buiten de eigen regio wordt opgevangen in een beschermde woonomgeving, daalt. Sinds de decentralisatie van deze taak van het Rijk naar centrumgemeenten in 2015 gaat het om een gemiddelde daling van 20 procent. Deze afname is mogelijk een gevolg van de gewijzigde bekostiging van beschermd wonen. Centrumgemeenten ontvangen namelijk geen extra budget...
Lees verder

Studententeam TU Delft laat dwarslaesiepatiënten opzij stappen
Op 13 augustus presenteerde Project MARCH, een studententeam van de TU Delft, het vierde prototype van een exoskelet voor mensen met een dwarslaesie in hun werkplaats in Delft. Exoskeletten zijn robotische harnassen waardoor mensen met een dwarslaesie weer uit hun rolstoel kunnen opstaan en lopen. Nieuw in deze versie van het exoskelet is de zijwaartse beweging van de heup, waardoor zijstappen...
Lees verder

Wordt een behandeling in een privékliniek of ZBC vergoed?
Privékliniek en zelfstandige behandelcentra (ZBC's) zijn particuliere zorginstellingen waar behandelingen zoals plastische chirurgie, ooglasering en liposuctie worden aangeboden. De zorgverzekering vergoedt zulke behandelingen meestal niet. Sommige behandelingen in ZBC's worden wel vergoed.
Lees verder

FNV: AOW-uitkering omhoog als pensioenkorting doorgaat
Als het aan vakbond FNV ligt, wordt er niet gekort op de pensioenen. Maar mocht het toch zover komen, dan wil de vakbond dat de AOW-uitkeringen omhoog gaan om de koopkracht van huidige en toekomstige gepensioneerden op peil te houden. Dit meldt FNV.
Lees verder

Betrokken partijen om de tafel over veranderend verpleegkundig beroep
Op dinsdag 10 september gaan beroepsvereniging V&VN, zorgwerkgevers en vakbonden in gesprek over de huidige onvrede die is ontstaan door de gevreesde invoering van BIG-2: de nieuw wet die het beroep verpleegkundige verdeelt in mbo en hbo, waarbij de de hbo-opgeleide verpleegkundige zich regieverpleegkundige mag gaan noemen. Dit meldt Skipr.
Lees verder

Denen zeggen vaccin tegen chlamydia te hebben gevonden
Deense onderzoekers hebben mogelijk een succesvol vaccin tegen chlamydia ontwikkeld. Tijdens het onderzoek kregen testpersonen met de seksueel overdraagbare aandoening (soa) drie injecties en een neusspray die samen het vaccin vormden. Er zijn geen nare bijwerkingen opgemerkt en bij testpersonen die de middelen kregen trad een immuunrespons tegen de bacterie op. Dit meldt RTL Nieuws.
Lees verder

Nader onderzoek naar 'Facebookmishandeling' 8-jarige jongen
Er komt nader onderzoek in de zaak tegen Bilal B., die wordt verdacht van de mishandeling van zijn 8-jarige neefje. B. zou de livebeelden daarvan op Facebook hebben gezet. De politierechter bepaalde woensdag tevens dat wegens de zwaarte van de zaak drie rechters de zaak uiteindelijk moeten behandelen. Dat zal pas over enkele maanden gebeuren.
Lees verder

Uitspraak over fataal ongeluk na epilepsie
Het gerechtshof in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak van het fatale ongeval dat een 54-jarige vrouw uit Rockanje in 2014 heeft veroorzaakt. Door het ongeluk in Hellevoetsluis kwamen een 29-jarige man en 23-jarige vrouw uit Polen om het leven. Een epilepsieaanval van de vrouw is waarschijnlijk de oorzaak van het ongeval.
Lees verder