Doorgaan naar hoofdcontent

Wie kijkt er bij extreme hitte om naar eenzame ouderen?

Wie kijkt er bij extreme hitte om naar eenzame ouderen?
Volgens deskundigen kunnen huisartsen, verpleeghuizen en ziekenhuizen nog veel meer doen in de strijd tegen de hitte. Niet alle gebouwen kunnen adequaat afkoelen en personeel zou cliënten beter moeten inlichten over medicatiegebruik bij extreem warm weer. En hoe helpt Nederland haar eenzame ouderen? Dit meldt NRC.
Lees verder

Zorgen om komst regieverpleegkundige
Vanmorgen maakte minister Bruno Bruins bekend dat door het grote protest van verpleegkundigen tegen BIG-2, hij het overleg over de overgangsregeling meer tijd wil geven. Verpleegkundigen zijn bang zij dat met de komst van de regieverpleegkundige enkel nog basiszorg mogen leveren en dat de regieverpleegkundige zich mag ontfermen over de complexe zorg. Dit meldt RTL Nieuws.
Lees verder

2Doc over eenzaamheid onder ouderen en goede buren
Als de Rotterdamse Bep de Bruin na 10 jaar dood in haar woning wordt gevonden, is de stad in shock. Hoe was het mogelijk dat niemand haar had gemist? De gemeente besluit daarop maatregelen te nemen en start een campagne tegen eenzaamheid. De invoelende Ada (59) en haar nuchtere overbuurvrouw Wilma (70) twijfelen geen moment en worden vrijwilligers. De 2Doc: Goede Buren is op maandag 30 september...
Lees verder

Man vrijgesproken van dood door schuld na overdosis GHB vriend
Een 39-jarige man uit Emmen is niet vrijgesproken van dood door schuld. Henk B. zat samen met een vriend die GHB gebruikte in de auto naast zijn huis. De vriend viel, dacht B., in slaap en hij vertrok naar zijn slaapkamer. De volgende dag trof hij het levenloze lijf van zijn vriend aan. De oorzaak: een overdosis GHB. Dit meldt de Telegraaf.
Lees verder

Onderzoek naar ingreep om lymfoedeem na borstkanker aan te pakken
Een microchirurgische ingreep moet het levenslang dragen van armkousen en herhaaldelijke lymfedrainage (na borstkanker) overbodig gaan maken. Om vast te stellen of dat mogelijk is, gaan plastisch chirurgen van het Radboudumc en het Maastricht UMC+ de nieuwe operatieve ingreep vergelijken met de traditionele therapie. Behandeling is nodig om te voorkomen dat zich vocht ophoopt in de arm...
Lees verder

Zilveren Kruis en UMC Utrecht tekenen overeenkomst voor meer zorg thuis
Het UMC Utrecht en zorgverzekeraar Zilveren Kruis hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, waarin beide partijen toezeggen zich gezamenlijk in te zetten voor zorg thuis of dicht bij een zorginstelling. Het is de bedoeling dat patiënten in de regio Utrecht steeds vaker thuis of dicht bij huis zorg ontvangen. Dit meldt UMC Utrecht.
Lees verder

Week 30: misbruik & mishandeling, hitteplan effectief én blauwalg
Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag, Met deze week onder meer: misbruik en mishandeling in de zorg, hitteplan blijkt effectief en oppassen geblazen in recreatiewateren.
Lees verder

VVD: duidelijkheid mening huisarts euthanasie
Iedere huisarts moet aan zijn patiënten laten weten hoe hij of zij denkt over euthanasie vóórdat arts en patiënt met het vraagstuk te maken krijgen. Dat zegt VVD-Kamerlid Ockje Tellegen in een interview met het AD. Ze wil dat CDA-minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid er na de zomer werk van maakt.
Lees verder

Claim wegens trauma na aardbevingen Groningen
Een echtpaar uit het Groningse plaatsje Losdorp stelt de Nederlandse Staat, het gaswinningsbedrijf NAM en de Energie Beheer Nederland (EBN) aansprakelijk voor de psychische schade die de vrouw heeft geleden als gevolg van de aardbevingen door gaswinning. Dat heeft letselschade-expert Yme Drost bevestigd na berichtgeving hierover in Trouw.
Lees verder

Rode Kruis waarschuwt vakantiegangers voor knokkelkoorts Azië
Het Rode Kruis waarschuwt toeristen die naar Zuidoost-Azië gaan voor de uitbraak van de ziekte dengue, ook wel knokkelkoorts genoemd. In Thailand, de Filipijnen, Vietnam, Laos en Cambodja komt de ziekte nu veel meer voor dan anders. Op de Filipijnen zijn er al circa vijfhonderd mensen door overleden. Een op de drie slachtoffers is kind.
Lees verder