Doorgaan naar hoofdcontent

Treant: Inrichting ziekenhuiszorg Drenthe en Zuidoost-Groningen in januari 2020 van start

Inrichting ziekenhuiszorg Drenthe en Zuidoost-Groningen in januari 2020 van start
De afdelingen spoedeisende hulp in Stadskanaal (in januari) en Hoogeveen (in april) worden basisspoedposten. Deze basisspoedposten zijn zeven dagen per week open van 8:00 tot 23:00 uur voor niet-levensbedreigende situaties. Voor levensbedreigende situaties kunnen patiënten uit de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen terecht bij de afdelingen spoedeisende hulp in Assen, Emmen, Meppel en Scheemda. Met deze voorgenomen wijziging kan de patiëntzorg behouden blijven voor de regio. Dit maken ziekenhuizen, huisartsen, ambulancediensten en zorgverzekeraars vandaag bekend.   Lees verder op www.zorgvoorregio.nl.
Lees verder

Kijk via Instagram achter de schermen op de dagbehandeling De Horst
Voor wie is de dagbehandeling? Wat houdt de dagbehandeling in en wat is het verschil met dagopvang? Coördinerend verzorgende Inge Bentum werkt al 12,5 jaar op de dagbehandeling in De Horst in Emmen en beantwoordt deze en ander vragen volgende week op het Instagram-account van Treant.
Lees verder

Zitdansend de zomer in
Van de Griekse sirtaki, de Rozenwals, de zigeunerpolka tot de Hugglebug dans. Ruim 30 ouderen uit Odoorn en omstreken bewegen wekelijks zittend op muziek. Dit doen zij onder begeleiding van activiteitenbegeleider Astrid Kwint in woonwijkcentrum De Paasbergen in Odoorn.
Lees verder

Prostaatklinieken in Oost- en Noord-Nederland bundelen hun krachten in een kwaliteitsnetwerk.
Vijf prostaatklinieken uit Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Gelderland wisselen de resultaten van operaties uit om hiermee de kwaliteit van zorg te verhogen. Op initiatief van het Prostaatcentrum Noord Nederland (PCNN) zijn in 2018 prostaatkankernetwerken uit Friesland (MCL/UZF), Groningen/Drenthe (PCNN), Overijssel (RON Isala/Gelre) en Twente (ZGT/MST) bijeengebracht om zo de kwaliteit een extra impuls te geven. Sindsdien werken de klinieken nauw samen in het kwaliteitsnetwerk 'Samenwerkende Prostaatcentra Oost- en Noord Nederland' (SPONN). In 2019 is het Gelderse ARTZ Oncologisch Centrum op eigen initiatief bij de SPONN aangesloten.
Lees verder