Doorgaan naar hoofdcontent

Treant: Cardiologen Treant plaatsen eerste minisensors in longslagader

Cardiologen Treant plaatsen eerste minisensors in longslagader
Op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen plaatsten cardiologen van Treant Zorggroep deze maand voor het eerst minisensors in de longslagaders van patiënten met ernstig chronisch hartfalen. Dankzij deze zogenoemde CardioMEMS kunnen cardiologen en verpleegkundige specialisten op afstand zien hoe het met patiënten gaat en kunnen zij eerder ingrijpen om klachten en ziekenhuisopnames te voorkomen.
Lees verder

Warm welkom voor 1000e baby in Emmen
Op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen is gisteren de 1000 e baby geboren sinds de opening van het Ouder- & Kindcentrum in september vorig jaar. Trotse ouders Marijn en Maaike Sijbom uit Emmen zijn pappa en mamma geworden van hun prachtige dochter Jet. 'We zijn echt dolgelukkig met de komst van ons eerste kindje. Het is overweldigend en gewoon prachtig'.
Lees verder

ISO-accreditatie bewijst kwaliteit Pathologie Treant
De afdeling Pathologie van Treant heeft vandaag de 'ISO 15189' audit gehad en deze met goed gevolg doorlopen. Dit bewijst dat patiënten en verwijzers bij Treant terechtkunnen voor kwalitatief uitstekende zorg.
Lees verder

Uitkomsten onderzoek naar 'wow'-factor
In mei heeft Treant Zorggroep een brede enquête uitgezet om input te verzamelen die patiënten zien als 'wow'-factor in de zorg; dit zijn zaken die patiënten niet standaard verwachten in de zorg tegen te komen en als groot pluspunt of extra service zien. De uitkomsten van deze enquête hebben geleid tot een lijst met prestaties, die in de beleving van de patiënten worden gezien als meer dan goede basiszorg, en hun verwachtingen dan ook overtreffen. Met andere woorden: de kers op taart, die je 'wow' doet denken.
Lees verder

Vakantie vieren bij oma in een woonwijkcentrum
In de vakantie logeren bij oma in een woonwijkcentrum! Hoe gezellig is dat! In De Schutse in Coevorden kan dat gewoon. Twee kleindochters hebben deze week een nachtje gelogeerd bij hun oma. Samen hebben ze het hartstikke leuk gehad. En niet alleen de kleindochters en oma genoten volop, ook de andere bewoners hadden veel plezier met de logees.
Lees verder