Doorgaan naar hoofdcontent

SpiroNose ruikt meer dan alleen longkanker

ZORGVISIE
SpiroNose ruikt meer dan alleen longkanker
De SpiroNose kan longaandoeningen detecteren uit uitademingslucht. Zo kan hij longkanker, COPD en astma opsporen, maar ook bijvoorbeeld diabetes. De neus is daarnaast getest om de werking van dure medicijnen te voorspellen. Nu is het tijd voor introductie in de praktijk.
Lees verder

Zorgpersoneel is sceptisch over resultaat '(Ont)Regel de zorg'
Slechts één op de vijf zorgmedewerkers gelooft dat het actieplan '(Ont)Regel de zorg' daadwerkelijk gaat leiden tot verlichting van de regeldruk. Vooralsnog ervaart slechts iets meer dan een derde van zorgmedewerkers minder papieren rompslomp en zegt 28 procent tijd te besparen sinds de introductie van het plan.
Lees verder

Programma [email protected] moet leiden tot daling aantal ziekenhuisbedden
Het programma [email protected], een initiatief van Rijnstate, Philips en Vitalys, is een nieuwe stap in de ontwikkeling van een virtueel ziekenhuis. Op termijn moet dit samen met verwante programma's leiden tot een afname van het aantal ziekenhuisbedden.
Lees verder

'Positie van privacy-functionaris onvoldoende vastgelegd'
Functionarissen voor de gegevensbescherming (FG's) in ziekenhuizen functioneren goed, maar er zijn verbeterpunten. Dat concludeert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) naar aanleiding van verkennend onderzoek dat ze deden in elf ziekenhuizen.
Lees verder

Koppelen mantelzorgers centraal in finale ImpactPlus
Het programma ImpactPlus van de Achmea Foundation bood zes sociale ondernemers in de zorg een groeitraject aan. Tijdens een grande finale in Utrecht presenteerden zij zich.
Lees verder

Longarts Paul Baas heeft de SpiroNose getest en is enthousiast
Hoogleraar longziekten Paul Baas in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis heeft de SpiroNose, de e-nose die ziektes kan ruiken, getest in de praktijk. 'Ik ben een believer'.
Lees verder

Nieuwe wettelijke basis vervoer personen verward gedrag
Staatssecretaris Blokhuis (VWS) gaat verkennen of vervoer met psychiatrische hulpverlening na de psychiatrische beoordeling vrijgegeven kan worden voor andere aanbieders. Hij wil dat vervoer met psychiatrische hulpverlening voorafgaand aan psychiatrische beoordeling voorbehouden blijft aan Regionale ambulancevoorzieningen (RAV). Dat laat hij weten in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder