Doorgaan naar hoofdcontent

PW: Domperidon niet langer voor kinderen

Domperidon niet langer voor kinderen
Het anti-emeticum domperidon (Motilium) is niet langer geïndiceerd voor gebruik bij kinderen. Dit advies volgt na onderzoeksresultaten naar de in 2014 goedgekeurde kinderdosering van het middel. Uit effectiviteits­onderzoek van domperidon bij kinderen met een maagdarmontsteking, blijkt dat er geen tot nauwelijks verschil is met een placebo in effectiviteit – het verminderen van misselijkheid en braken – en veiligheid. Daarom vervalt het doseringsvoorschrift voor kinderen en wordt de orale suspensie voortaan zonder pipet verstrekt.
Lees verder

De medicijnkaart, overzichtelijk en makkelijk in gebruik
Een steeds grotere groep mensen is voor hun gezondheid afhankelijk van meerdere soorten medicatie. Hoe hou je als patiënt een goed overzicht van je medicatie en innamemomenten? Een persoonlijke medicijnkaart biedt patiënten een helder overzicht van hun medicijnen en innamemomenten en is een goede manier om medicijnen veilig en gemakkelijk te verpakken.
Lees verder

CBG lanceert toolkit voor begrijpelijke bijsluiter
Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) lanceert een toolkit met adviezen voor het opstellen van een begrijpelijke bijsluiter. Daarnaast bevat deze handleiding een lijst met 530 patiëntvriendelijke Nederlandse termen en voorbeeldzinnen. Een begrijpelijke bijsluiter is van belang voor goed geneesmiddelengebruik, stelt het CBG.
Lees verder

Tramadol na operatie geeft grotere kans op doorgebruiken opioïd
Tramadol, voorgeschreven voor acute pijn na een operatie, lijkt een gelijk of zelfs iets verhoogd risico te geven op langduriger gebruik van een opioïd in vergelijking met andere kortwerkende opioïden.
Lees verder

Menzis wint strijd tegen MSD om prijsverhoging
Menzis hoeft een cholesterolverlagende combinatiepil Atozet van MSD niet te vergoeden omdat deze twintig keer duurder is dan de oude combinatie van de twee losse medicijnen ezetimib en atorvastatine. Dat oordeelde het Gerechtshof van Arnhem vorige week in hoger beroep.
Lees verder

Herexamen 2019 PW 27/28
Welke uitspraak over dementie is juist?
Lees verder