Doorgaan naar hoofdcontent

LUMC: LUMC per 1 juli rookvrij

LUMC per 1 juli rookvrij
Vanaf maandag 1 juli mag er nergens op het terrein van het LUMC nog gerookt worden. De rookabri's achter het hoofdgebouw en bij gebouw 2 en 3 worden op dit moment verwijderd en er worden extra rookvrije generatie-borden geplaatst. Als u nog wilt roken, dan zult u het terrein moeten verlaten.
Lees verder

Subsidie voor Leids onderzoek naar oogkanker en baarmoederkanker
Twee onderzoeksgroepen van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) krijgen samen ruim 870.000 euro van KWF Kankerbestrijding. Ze besteden het geld aan onderzoek naar baarmoederkanker en oogkanker.
Lees verder

Zeldzame ziektes: de juiste speld in een berg spelden
Wist je dat er naar schatting 7000 zeldzame ziektes zijn? En dat voor lang niet alle patiënten bekend is wat de oorzaak is van hun klachten? Het Internationale Rare Disease Research Consortium (IRDiRC) wil daar verandering in brengen. Een van de voornaamste doelen: de diagnose en behandeling van patiënten met zeldzame ziektes versnellen. En dat is vaak zoeken naar de juiste speld in een berg spelden.
Lees verder

Prijzen, subsidies en benoemingen
Onderzoekers en medisch specialisten van het LUMC ontvangen regelmatig prijzen en subsidies voor het onderzoek of werk dat ze verrichten. Daarnaast worden ze vanwege hun kennis en expertise vaak gevraagd voor belangrijke posten, zowel nationaal als internationaal. Wij laten u graag zien wie er de afgelopen twee weken is beloond met een mooie prijs, subsidie of benoeming.
Lees verder

Miljoen euro voor onderzoek naar identiteitscrisis bètacellen en diabetes
Onder leiding van dr. Françoise Carlotti start in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een onderzoek naar diabetes type 1. Centraal in het onderzoek staan de insuline producerende bètacellen. Deze cellen worden bij diabetes type 1-patiënten door het afweersysteem aangevallen, waardoor de suikeropname in het lichaam levenslang sterk ontregeld is.
Lees verder