Doorgaan naar hoofdcontent

Inzicht in effect tegelijk gebruik medicijnen en voedingssupplementen

Inzicht in effect tegelijk gebruik medicijnen en voedingssupplementen
Gebruikers van medicijnen moeten alert zijn op mogelijke vitamine- en mineralentekorten die kunnen ontstaan door langdurig medicijngebruik. Magnesium-, vitamine B12-, kalium-, calcium- en foliumzuurtekorten komen voor. Omgekeerd kan de werking van een medicijn door een (kruiden)supplement veranderen. Het gebruik van voedingssupplementen bij bepaalde medicijnen verdient meer aandacht. NPN, de...
Lees verder

Smogalarm: luchtkwaliteit in delen van Nederland zeer slecht
Op donderdag 25 juli 2019 geldt in delen van Noord-Brabant, Zuid-Holland, Limburg, Zeeland, Noord-Holland, Flevoland en Utrecht een smogalarm vanwege de vorming van ozon in de lucht. De luchtkwaliteit wordt in delen van deze provincies "zeer slecht". Bij een smogalarm kan iedereen last krijgen van luchtverontreiniging, terwijl de gebruikelijke smogwaarschuwing alleen geldt voor gevoelige groepen....
Lees verder

Steeds meer afdelingen acute verloskunde sluiten de deuren
Twee derde van de vrouwen bevalt in het ziekenhuis, maar er zijn steeds minder verloskamers open in ziekenhuizen. De aanhoudende personeelstekorten dwingen ziekenhuizen daartoe. Inmiddels kunnen zwangere vrouwen niet meer bevallen in Hoogeveen, Stadskanaal, Purmerend, Hoofddorp, Urk, Lelystad en in Nieuwegein. De ziekenhuizen op deze locaties moesten de deuren van de verloskamers sluiten. Dit...
Lees verder

CDA-Kamerlid wil dat NZa Ditzo aanpakt om kwestie in Zeeland
CDA-Kamerlid Joba van den Berg wil dat zorgverzekeraars zich in Zeeland actiever gaan bemoeien met het oplossen van de huisartsentekorten. In Zeeland loopt het huisartsentekort op en inwoners hebben moeite met het vinden van een zorgverlener in de buurt. Dit meldt Skipr.
Lees verder

Onderzoek naar stoppen met behandeling bij MS zonder ontstekingen
Neurologen van Amsterdam UMC, locatie VUmc, gaan uitzoeken of  MS-patiënten die minimaal vijf jaar geen ontsteking in hun centraal zenuwstelsel hebben gehad, de behandeling kunnen stoppen. Sommige medicijnen voor de behandeling van multiple sclerose (MS) kunnen ernstige bijwerkingen hebben. Dit meldt VUmc.
Lees verder

Taakstraf voor man die 6-jarig meisje per abuis GHB gaf
De man die een meisje van 6 jaar per ongeluk GHB gaf, moet een taakstraf van 180 uur uitvoeren en een schadevergoeding van 2.700 euro betalen aan de ouders van het meisje. Het meisje wist ternauwernood aan de dood te ontsnappen. Dit meldt RTL Nieuws.
Lees verder

EU wijst 18 miljoen euro toe aan onderzoek naar nieuwe antibiotica
Een internationaal consortium van onderzoeksgroepen gaat nieuwe antibiotica ontwikkelen tegen de tuberculosebacterie en twee andere dodelijke bacteriën. De Europese Unie wees de projecten RespiriTB en RespiriNTM in totaal 18 miljoen euro toe. Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Universiteit Leiden nemen deel aan het onderzoek, dat zes jaar zal duren. Dit meldt...
Lees verder

Leidraad Veilige zorgrelatie geactualiseerd
De Leidraad Veilige zorgrelatie is geactualiseerd, zodat deze weer goed aansluit bij recente wet- en regelgeving. De Leidraad geeft aanbevelingen om beleid en afspraken te maken in de organisatie(eenheid) voor een vellige zorgrelatie voor cliënten. Dit meldt huiselijkgeweld.nl.
Lees verder

Blauwalg en botulisme in recreatiewateren door droogte
Ons land kampt al een paar dagen met flinke droogte, waardoor het waterpeil in meren en plassen omlaag is gegaan. Het water dat er wel is, wordt snel warm en kan te maken krijgen met blauwalg. Iedereen die op warme dagen verkoeling zoekt aan het water, doet er daarom goed aan om op zwemwater.nl te controleren of zwemmen in de gewenste plas veilig is. Dit melden Metro en Rijkswaterstaat.
Lees verder

Kinderontvoeringen voor het eerst in vier jaar gedaald
Voor het eerst in vier jaar is het aantal kinderen dat ontvoerd is vanuit of naar Nederland gedaald. Vorig jaar heeft het Centrum bericht dat het aantal zomerontvoeringen in 2018 licht was verminderd. Deze trend heeft doorgezet. Het aantal ontvoerde kinderen is afgenomen van 288 in 2017 naar 221 in 2018. Dit meldt Centrum Internationale Kinderontvoering.
Lees verder