Doorgaan naar hoofdcontent

Drentse teek blijkt tropische hyalommateek

Drentse teek blijkt tropische hyalommateek
De 'reuzenteek' die eerder deze maand is gevonden in het Drentse Odoorn blijkt een hyalommateek, meldt het RIVM. Het is de tweede keer dit jaar dat zo'n tropische teek in Nederland is aangetroffen.
Lees verder

Fijn, die AVG (deel 2)
We staan samen op de ic van een lokaal ziekenhuis bij een vermoorde man. De ic-arts, de ic-verpleegkundige, de forensische opsporing, de recherche, de forensisch arts. Alle disciplines bij elkaar om zo nauwkeurig mogelijk de toedracht, het letsel en de medische gevolgen die tot de dood hadden geleid in kaart te brengen.
Lees verder

Weer lopen door gepersonaliseerd, 3D-geprint implantaat
Onderzoekers van het UMCU hebben voor het eerst in de medische geschiedenis met succes gepersonaliseerde, 3D-geprinte implantaten ingebracht bij twee paralytische patiënten.
Lees verder

'Neil Armstrong overleed door medische fouten'
Vijftig jaar nadat hij als eerste mens voet op de maan zette, blijkt de dood van Neil Armstrong, nu zeven jaar geleden, ineens een controversiële zaak.
Lees verder

Second love
Nog nooit gegoogeld op second love? Kom nou, dat doet toch iedereen? Nooit aan gedacht om je leven een nieuwe wending te geven? Uit die sleur te komen? Nou, dan loop je flink achter!
Lees verder

Huisartsenfamilie treurt niet om verbroken warmterecord
'Het zij zo.' Met die woorden hoort Henk Thate (82) uit Driebergen-Rijsenburg lachend aan dat het bijna 75-jarige warmterecord van zijn vader Jan woensdag is verbroken. 'Hij zou er trots op zijn geweest dat het record zo lang is blijven staan. Maar hij, en wij als kinderen ook, gaan er niet om treuren dat het record nu is gebroken. Dat moest een keer gebeuren.'
Lees verder

Hoge bloeddruk wel behandelen bij alzheimer
De aanname dat hypertensie bij oudere patiënten met de ziekte van Alzheimer beter onbehandeld kan blijven is onjuist. Dat laten Daan de Jong e.a. (Radboudumc) zien in een studie die verscheen in Hypertension.
Lees verder

Smogalarm: luchtkwaliteit 'zeer slecht'
Het RIVM heeft een 'smogalarm' gegeven voor delen van Noord-Brabant, Zuid-Holland, Limburg, Zeeland, Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. De luchtkwaliteit wordt donderdag in delen van deze provincies 'zeer slecht' als gevolg van de vorming van ozon in de lucht. De luchtverontreiniging is het ernstigst in de namiddag en vroege avond.
Lees verder

Why worry?
Jaar in, jaar uit, blog na blog heb ik u vermoeid met mijn zorgen over de bedrijfsarts. Volkomen onnodig naar nu blijkt. Ik had het totaal bij het verkeerde eind! Mijn excuses daarvoor.
Lees verder