Doorgaan naar hoofdcontent

Blog: Mijn gezondheidsapp, mijn pgo?

ZORGVISIE
Blog: Mijn gezondheidsapp, mijn pgo?
Mijn huisarts werkt met een gezondheidsapp van een zekere leverancier voor mijn telefoon. Via die app kan ik een afspraak maken, ik kan een vraag stellen aan de huisarts en ik kan een herhaalrecept aanvragen. Prachtig toch?
Lees verder

Laten we de vlucht naar zzp-schap stoppen
Zorgprofessionals voelen zich vaak genoodzaakt om te kiezen voor het zzp-schap als alternatief op een dienstverband binnen een zorgorganisatie. Hoe zorgen we ervoor dat zzp-schap een weloverwogen keuze wordt en hoe voorkomen we de vlucht uit het dienstverband?
Lees verder

Langdurige zorg in Vlaanderen: lessen voor Nederland
In Vlaanderen is er de Persoons Volgende Financiering voor inwoners met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Guus Schrijvers was onlangs aanwezig bij de evaluatie hiervan en doet in dit blog twee lessen van de hand die voor Nederland interessant zijn.
Lees verder

Zorg in de regio: we zijn het eens
Mooi. Iedereen is het erover eens hoe de zorg in de regio eruit moet zien: kwalitatief goed én beschikbaar. Dit blijkt uit recente symposia, blogs en artikelen over dit onderwerp en de vele adviesrapporten die over dit onderwerp zijn gepubliceerd. Als dat zo is, wat rest ons dan nog?
Lees verder