Doorgaan naar hoofdcontent

ABP stopt terugvorderen te veel pensioengeld

ABP stopt terugvorderen te veel pensioengeld
Pensioenfonds ABP stopt met het terugvorderen van ten onrechte te veel uitgekeerd pensioengeld. Dat is de afloop van een kwestie die onder meer was aangekaart door Omroep MAX en ouderenbond ANBO.
Lees verder

Interesse Canada rond samenwerking geneesmiddelen
Canada staat ervoor open om samen met Nederland op te trekken bij het aanpakken van problemen rond dure geneesmiddelen. Belangrijk punt hierbij is een eerlijke prijs voor medicijnen. Mogelijk treedt Canada ook toe tot het door Nederland geïnitieerde 'International Horizon Scanning Initiative': een nieuw samenwerkingsverband waarin deelnemende landen kennis delen over nieuwe, veelbelovende...
Lees verder

Goede geestelijke gezondheidszorg inzichtelijk gemaakt
Patiënten, zorgverzekeraars en zorgprofessionals hebben onder begeleiding van Akwa - alliantie kwaliteit ggz - vastgesteld wat goede geestelijke gezondheidszorg is en dit verwoordt in verschillende kwaliteitsstandaarden. Zorginstituut Nederland heeft de standaarden getoetst en het merendeel intussen in zijn Register ingeschreven. Daarmee is in één keer helder wat we in Nederland verstaan onder...
Lees verder

Seniorenorganisatie: 'Bescherm ouderen nog beter tegen ziekten'
Tegen pneumokokken komen vanaf 2020 vaccinaties voor senioren. Nu adviseert de Gezondheidsraad om ouderen ook tegen gordelroos te vaccineren. KBO-PCOB, grootste seniorenorganisatie van Nederland, wil dat staatssecretaris Blokhuis nu echt de volgende stap zet en ook dit vaccin aanbiedt. Dit meldt KBO-PCOB.
Lees verder

Boete bij overtreden boerkaverbod geldt ook voor zorgverleners
De boete voor het dragen van een boerka of integraalhelm wordt 150 euro. Dat blijkt uit de beleidsregel van het Openbaar Ministerie (OM) die is gepubliceerd in de Staatscourant. Het verbod op het dragen van een boerka en bijbehorende boete geldt ook voor zorgverleners.
Lees verder

Kunstgras mogelijk toch schadelijk voor spelende kinderen
Hoewel het RIVM twee jaar geleden concludeerde dat het veilig is voor kinderen om te spelen op kunstgrasvelden waar rubberkorrels op liggen, wordt dit weersproken door vier hoogleraren in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. De hoogleraren stellen dat het RIVM wetenschappelijke informatie niet heeft meegenomen in hun oordeel over de veiligheid van rubbergranulaat. Dit meldt RTL Nieuws.
Lees verder

Mepal wordt sponsor van het gehandicapte kind
Elke ouder met schoolgaande kinderen kent ze: de lunchtrommels en schoolbekers van Mepal. Maar helaas gaan niet alle kinderen naar school, zoals de ouders van zo'n tienduizend kinderen met een handicap ondervinden. Daarom slaan Mepal en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) de handen ineen, om ervoor te zorgen dat ook kinderen met een handicap kunnen meedoen. Dit meldt NSGK.
Lees verder

Moeders die borstvoeding geven in KLM-vliegtuig moeten zich bedekken
Vliegtuigmaatschappij KLM heeft onlangs aardig wat kritiek over zich heen gekregen toen het een bericht op Twitter plaatste over de voorschriften voor het geven van borstvoeding aan. Zo staat er dat moeders borstvoeding mogen geven, maar zij gevraagd kunnen worden om zichzelf en hun kind te bedekken als andere reizigers de ontblote borst aanstootgevend vinden. Veel Twitteraars reageerden ontzet...
Lees verder

Vier maanden de cel in voor ontvoeren zoontje en mishandelen partner
Een man die zijn zoontje ontvoerde en partner mishandelde, heeft een celstraf van vier maanden opgelegd gekregen. Hoewel de politie er in 2016 op tijd bij was om de man te stoppen, wist hij te ontsnappen. Na een klopjacht, inclusief inzet van helikopter, werd de man uiteindelijk gevonden. Het kindje werd twee uur later teruggevonden in zijn ledikantje. Dit meldt Omroep Gelderland.
Lees verder

Meer aandacht voor visie en zinnige zorg bij inkoop ziekenhuiszorg
Tijdens de gesprekken over contracten tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen zou er meer aandacht moeten zijn voor de inzet van zinnige zorg en de visie op de regio. Nu gaan de gesprekken voornamelijk over de prijs en het volume van de zorg die ingekocht worden. De verschuiving in thema's wordt aangemoedigd door zorgverkopers van ziekenhuizen. Dit meldt Skipr.
Lees verder