woensdag 12 juni 2019

Week 23: veranderende ouderenzorg, grafietregen & Spinraza voor iedereen

Week 23: veranderende ouderenzorg, grafietregen & Spinraza voor iedereen
Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag, Met deze week onder meer: vergoeding van het dure middel Spinraza voor alle patiënten met SMA, veranderende ouderenzorg volgens Henk Kamp en schadelijke grafietregen Tata Steel.
Lees verder

Roparunners rennen voor palliatieve zorg
In hartje Rotterdam zijn maandag alle deelnemers aan de jaarlijkse Roparun gefinished. In totaal 323 teams zetten zaterdag in Parijs, Hamburg en Almelo hardlopend koers naar de finishplaats op de Binnenrotte.
Lees verder

Veel buitenlandse euthanasievragen na dood Noa
De Levenseindekliniek in Den Haag is de afgelopen dagen overspoeld met buitenlandse verzoeken om hulp bij euthanasie. Tussen woensdagavond en vrijdagmiddag zijn 41 verzoeken binnengekomen, zelfs uit landen als India en Guatemala, zegt een woordvoerster van de kliniek. Normaal zijn het er een of twee per week.
Lees verder

CDA en andere partijen verbolgen over fiscus
Regeringspartij CDA en oppositiepartijen GroenLinks en SP zijn verbolgen over de gang van zaken rond de fiscus en het stopzetten van toeslagen. Zij vragen zich af of de Belastingdienst wel goed omgaat met ouders die de dupe zijn geworden van het beëindigen van toeslagen, en of gesprekken wel op een "nette manier'' plaatsvinden.
Lees verder

Kabinet maakt extra geld vrij voor Kinderombudsman
Het budget voor het instituut van de Kinderombudsman gaat vanaf dit jaar structureel omhoog. De ministerraad heeft op voorstel van minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hiermee ingestemd. In 2019 is er 350.000 euro extra beschikbaar. In 2020 komt daar nog eens 150.000 euro bovenop. Dit meldt Rijksoverheid.
Lees verder

Nederlandse weeskinderen van IS-strijders uit kamp in Syrië gehaald
Twee jonge Nederlandse weeskinderen zijn uit een vluchtelingenkamp in het noorden van Syrië gehaald en overgedragen aan een Nederlandse delegatie. Dat hebben de ministers Stef Blok (Buitenlandse Zaken) en Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) maandag bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Zorginstituut zet doorzettingsmacht in voor Kwaliteitskader Spoedzorgketen
Het Kwaliteitskader Spoedzorgketen is kort geleden door het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), namens de 11 bij de spoedzorgketen betrokken partijen, aangeboden aan het Zorginstituut. Er is echter op 2 normen geen overeenstemming bereikt, namelijk de expertise van de arts op de SEH en geriatrische expertise op de SEH. Het Zorginstituut zal hiervoor zijn doorzettingsmacht inzetten om deze twee...
Lees verder

Gratis programmeerschool Codam "ook voor jongeren met adhd of autisme"
Koningin Máxima opent, als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, op dinsdagmiddag 2 juli 2019 Coding College Codam in Amsterdam. De school biedt een driejarige, kosteloze programmeeropleiding aan. Ook studenten met adhd of autisme, die uitvielen in het reguliere onderwijssysteem, zijn van harte welkom. Dit melden Rijksvoorlichtingsdienst en de Nederlandse Vereniging voor Autisme.
Lees verder

Tweede Kamer spreekt over financiële tekorten jeugdhulp
Op donderdag 13 juni 2019 van 10.00 tot 13.00 uur spreekt de vaste commissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) met minister De Jonge van Volksgezondheid en minister Dekker voor Rechtsbescherming over de jeugdhulp. Dit meldt de Tweede Kamer.
Lees verder

Medewerkers zorginstelling Evean zijn roosterdruk en zwijgcultuur beu
Medewerkers van zorginstelling Evean vinden dat er veel te veel van hen geëist wordt. Zij moeten zich in steeds meer bochten wringen om hun werk nog te kunnen doen. Ook klagen veel medewerkers over een zwijgcultuur binnen de organisatie. Dit meldt FNV.
Lees verder