zaterdag 8 juni 2019

Treant: Nierpatiënten in Hoogeveen sneller klaar met alle medische afspraken

Nierpatiënten in Hoogeveen sneller klaar met alle medische afspraken
Afspraken die vlot achter elkaar gepland worden, direct alle benodigde hulpverleners kunnen spreken en daardoor een goede, afgewogen keuze kunnen maken over de behandeling die het beste bij jou past. Dat kan vanaf 1 mei nu ook op de Hoogeveense nierfalenpoli van Treant Zorggroep. Met het openen van de nierfalencarrousel op locatie Hoogeveen, hebben de patiënten op alle drie locaties toegang tot deze vorm van zorg.
Lees verder

Rolstoelvierdaagse zorgt voor stralende gezichten
Lucht in de banden, stempelkaart op zak en een duwer achter elke rolstoel. Ruim 200 bewoners, familieleden, vrijwilligers, medewerkers en kinderen stonden gisteren weer aan de start van de rolstoelvierdaagse in Odoorn. Al 18 jaar organiseert woonwijkcentrum De Paasbergen van Treant de rolstoelvierdaagse en elk jaar groeit het aantal deelnemers. Dit jaar deden kinderen van de Mytylschool in Emmen, samen met hun fysiotherapeuten, voor het eerst mee aan de vierdaagse.
Lees verder

Treant toetst toegankelijkheid patiëntenportaal
Op 16 maart lanceerde Treant haar online patiëntenportaal: mijnTreant. Sindsdien namen al ruim 20.000 patiënten een kijkje in mijnTreant, dat onder andere inzage biedt in afspraken en delen van het medisch dossier, zoals brieven en uitslagen. Om de toegankelijkheid van het portaal verder te vergroten, liet Treant het portaal hierop toetsen door Stichting Accessibility.
Lees verder