Doorgaan naar hoofdcontent

RIVM: Reisadvies zikavirus aangepast

Reisadvies zikavirus aangepast
Op dit moment is het risico op een besmetting met het zikavirus in Zuid- en Midden-Amerika laag. Zwangere vrouwen raden we daarom niet langer af om naar deze gebieden af te reizen. Dit geldt ook voor vrouwen die zwanger willen worden. Reizen naar deze gebieden blijft risicovol voor zwangere vrouwen. Daarom is het belangrijk dat ze zich via een deskundige informeren, voor ze besluiten zo'n reis te...
Lees verder

New roles and skills required for health professionals in the future
One of the findings of RIVMNational Institute for Public Health and the Environment 's Public Health Foresight Study (PHFS) for addressing the complex societal challenges we face, is the necessity of integrated and person-centred approaches. This will have consequences for the roles and skills of health professionals.
Lees verder

RIVM adviseert tijdelijke maatregelen tegen legionella bij afvalwaterzuiveringsinstallaties
In Nederland is bij 81 afvalwaterzuiveringsinstallaties mogelijk een verhoogd risico op verspreiding van legionella naar de omgeving. Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert installaties met een verhoogd risico om, in afwachting van verder onderzoek, alvast (tijdelijke) maatregelen te nemen om verspreiding van Legionella te voorkomen.
Lees verder