Doorgaan naar hoofdcontent

PW: IGJ: Apotheek van Maarseveen mag geen medicatie verstrekken

IGJ: Apotheek van Maarseveen mag geen medicatie verstrekken
Omdat de kwaliteit en veiligheid van de farmaceutische zorg onvoldoende is gewaarborgd mag Apotheek van Maarseveen in Hilversum geen medicatie meer ter hand stellen. Dat heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) bekendgemaakt.
Lees verder

Forensisch Toxicoloog - Ministerie van Justitie en Veiligheid, Nederlands Forensisch Instituut,
Het vinden van de verborgen waarheid en het vertellen van het verhaal van het slachtoffer, dat maakt jouw werk als forensisch toxicoloog zo uitzonderlijk en belangrijk. Met het oplossen van toxicologische puzzels geef jij een stem aan slachtoffers die dit vaak zelf niet meer kunnen navertellen. Jouw werk heeft een directe impact op de samenleving.
Lees verder

Nieuw platform voor wetenschappelijke integriteit
Met het nieuwe online platform The Embassy of Good Science – www.embassy.science – willen de hoogleraren Guy Widdershoven van het Amsterdam UMC en Lex Bouter van de Vrije Universiteit Amsterdam de wetenschappelijke integriteit verbeteren. "Integriteit in de wetenschap is helaas niet vanzelfsprekend en staat ter discussie."
Lees verder

Huisarts voorstander opsporen hart- en vaatziekten
Selectieve screening van hart- en vaatziekten kan plaatsvinden in de huisartsenpraktijk, maar dan moeten huisartsen daar wel voldoende tijd en middelen voor krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van Nivel onder 118 huisartsen, in opdracht van de Hartstichting.
Lees verder

Onderzoek naar medicijnen tijdens zwangerschap en borstvoeding
Om de kennis te vergroten over de veiligheid van medicatiegebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding is onderzoeksgroep Eurocat Nederland van het UMCG deelnemer geworden van een internationaal onderzoek.
Lees verder

Haaruitval bij tioguanine voor darmziekten
Bij vrouwen die tioguanine (Thiosix) gebruikten voor een darmziekte kan haaruitval optreden, blijkt uit twintig meldingen die Bijwerkingencentrum Lareb in de afgelopen vijf jaar heeft ontvangen. Bij de meesten begon de haaruitval binnen één maand nadat ze dit geneesmiddel begonnen te gebruiken.
Lees verder