Doorgaan naar hoofdcontent

PW: Bruins: aantal medicatiefouten moet snel omlaag

Bruins: aantal medicatiefouten moet snel omlaag
Het hoge aantal incidenten in Nederland door medicatiefouten moet drastisch omlaag, stelt minister Bruno Bruins van Medisch Zorg. Een groep van ruim vijftig experts en patiënten start vandaag in zijn opdracht met een gezamenlijk actieplan voor betere medicatieveiligheid.
Lees verder

Apotheker Frank de Vries benoemd tot hoogleraar
Ziekenhuisapotheker Frank de Vries, werkzaam in het Maastricht UMC+, is benoemd tot hoogleraar Klinische Farmacie en Epidemiologie aan de Universiteit Maastricht.
Lees verder

Inspecteur GDP geneesmiddelen
Een geneesmiddel dat vervalst is of verkeerd wordt opgeslagen kan voor een patiënt schadelijke gevolgen hebben. Als inspecteur good distribution practice geneesmiddelen help jij om dit te voorkomen, door samen met andere inspecteurs toe te zien op de distributieketen van geneesmiddelen en werkzame stoffen. Mede dankzij jou kunnen mensen erop vertrouwen dat geneesmiddelen beschikbaar, veilig en van de juiste kwaliteit zijn.
Lees verder

Coördinerend/specialistisch inspecteur GMP en GDP
Zorgen dat patiënten gerechtvaardigd vertrouwen kunnen hebben in de kwaliteit van hun geneesmiddelen. Aan deze missie geef jij samen met je collega's van het team Good Manufacturing Practice (GMP) invulling. Dit doe je onder meer door in binnen- en buitenland inspecties te verrichten op het gebied van GMP en good distribution practice.
Lees verder

Meer apotheekbereidingen in het basispakket
Een apotheekbereiding kan vanaf volgend jaar in twee situaties vanuit de zorgverzekering worden vergoed terwijl het geregistreerde geneesmiddel nog niet wordt vergoed. Dat schrijft minister Bruno Bruins van Medische Zorg aan de Tweede Kamer.
Lees verder

'Verlaging streefwaarde niet door belangenverstrengeling'
De herziene multidisciplinaire richtlijn voor cardiovasculair risicomanagement (CVRM) en overeenkomstige NHG-Standaard bieden meer ruimte voor een persoonsgerichte aanpak en de verlaagde LDL-streefwaarde geldt slechts voor een beperkte groep en is niet in beton gegoten. Dat benadrukken het Nederlands Huisartsen Genootschap, de Nederlandse Internisten Vereniging en de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie nadat ophef is ontstaan over nieuwe richtlijnen.
Lees verder